Ahmet Altan 'Darbeye Teşebbüs' ve 'FETÖ Üyeliği' Suçlamasıyla Tutuklandı

FETÖ soruşturmasın kapsamında dün sabaha karşı çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan ve bu akşam hakkında yakalama kararı çıkarılan gazeteci Ahmet Altan savcılık sorgusunun ardından tutuklandı.

15 Temmuz darbe girişimi öncesi katıldıkları TV programında, darbe çağrışımı yapan 'subliminal mesaj' verdikleri iddiasıyla kardeşi Prof. Mehmet Altan'la birlikte 10 Eylül'de gözaltına alınan ve dün gece geç saatlerde çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Mehmet Altan Tutuklandı, Ahmet Altan Serbest

Altan, yakalama kararı sonrası İstanbul Şişli'de gözaltına alındı. Sabah saatlerinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edilen Ahmet Altan tutuklandı.

Tutuklanma gerekçesi belli oldu

Altan'ın tutuklanma gerekçesini açıklayan mahkeme, 'askeri darbe kalkışmasına zemin hazırlayıcı yayın yapıp yazılar yazmak, kamuoyunun algısını şekillendirmek ve askeri darbe kalkışmasını bildiği kanaati oluşması' gerekçeleriyle tutuklanmasına karar verildiğini belirtti

Popüler İçerikler

'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
YORUMLAR
22.09.2016

Vay liboş demokratlar vay. Ergenekon balyoz davalarında insanların hayatları kararırken masalara vurup vurup, pis iğrenç gülüşünüzle esip gürlüyordunuz havuz medyasında. Yetmez ama evet'iniz şimdi yetti mi ?

"FETÖ'nün amaçları doğrultusunda yayın yapan Taraf gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni olduğu gerekçesiyle" Peki FETÖ'nün amaçları doğrultusunda ülkeyi yönetenler, askere karşı emniyeti FETÖ'ye verenler, Ankara'yı parsel parsel peşkeş çekenler, FETÖ'nün Ergenekon/Balyoz kumpaslarının savcısı olanlar n'olucak hakim amca?

Şurada yazanlardan biri bile Ahmet Altan okumamıştır. Babası Çetin Altan'dan haberdar değildir. Altan sülalesi bu ülkenin resmidir. Ahmet Altan'ın kürt sorunu üzerine yazdığı ve zamanında DGM'de yargılandığı Atakürt yazısını açın okuyun. Basından üç beş haber okuyup a Ahmet Altan hainmiş, ergenekon balyoz kumpasmış vs diyen insanlar yüzünden ülke şu halde. Şeffaflık aramayan, devletçi, militarist ve olabildiğine faşist eğitim(!) sisteminin ürünleri olan insanımızdan ne beklenir ki başka, kız düşürmek için okuduğu kürk mantolu madonna'nın yazarı Sabahattin Ali'nin tek parti döneminde hain ilan edildiğinden ülkeden kaçarken 40 küsür yaşında suikasta uğrayıp öldürüldüğünden haberi olmaz. Bu insanlar bu ülke demokrat, müreffeh bir ülke olsun diye mücadele edip canları bile verdiler.

Klavyeden aa şu kumpasmış o bu değilmiş diyen insanlara benzemezler. Açın dünyada basın özgürlüğünden, ifade özgürlüğünden, hukukun üstünlüğü sıralamasından, eşitlik sıramalarından biraz haberdar olun. Ülkemizin üçüncü dünya ülkesi olduğunu kabul edin ve bunun için görüşlerine katılırsınız katılmazsınız ama demokrat bir şekilde mücadele eden insanlara da saygı duyun diyeceğim de boşa konuşmuş olacağım.. Ben sevdiğim ülkemi geleceğim için terkettim bir kaç yıl önce, ama bu insanlar terketme imkanları varken durup mücadele ettiler. Sizlerse ancak boş boş lakırdı yapın arkalarından...

TÜM YORUMLARI OKU (18)