Ahlakımızı Bozacağı, Aile Kurumunu Yıkacağı Söylenen İstanbul Sözleşmesi'yle İlgili Doğru Bilinen 12 Yanlış

İstanbul Sözleşmesi'nden çekildik, neden? Çünkü insanlar neyin ne olduğunu bilmiyor bile!

Türkiye, İstanbul Sözleşmesi'nden Çekildi!

İstanbul Sözleşmesi'ni, imzalandığı günden beri birileri "gerçek dışı" iddialarla karalamaya, kadınların sigortası olan bu belgeyi kaldırmaya çalışıyor. Nitekim de amaçlarına ulaştılar.

Bu sözleşmede geçen maddeler sürekli çarpıtılıyor. Bunu zaten ya bilerek yapıyorlar ya da gerçekten sözleşmede yazan maddeleri anlayabilecek kapasitede değiller.

Bu çarpıtmalar nedeniyle de sürekli kadınlar topluma bu sözleşmenin maddelerini açıklıyor. Biz de hatta öğretici olsun diye böyle bir içerik hazırlamıştık.

Bazılarının Rezil Tehdit Olarak Gördüğü Kadınların ise Şiddete Karşı Sigortamız Dediği İstanbul Sözleşmesi'nin Asıl Amacı Ne?

1. Şimdi de yine son yaşanan tartışmalar nedeniyle Eşitlik İçin Kadın Platformu bir çocuğa anlatır gibi sözleşmeyle ilgili bilinen yanlışların doğrularını paylaştı.

2. Amerika'nın oyunu falan değil yani. Şu argümandan vazgeçildiği gün dişimi kırıcam!

3. Şiddet uygulamıyorsanız korkmanızın bir anlamı yok. Neden genel olarak erkek cinsini mağdur eden bir sözleşmede ısrar edilsin ki?

Bahsi geçen şiddet uygulayan, kadını mağdur erkekler.

4. Yine olmasını gerekeni söylüyor aslında sözleşme. Cinsel yönelimi nedeniyle kimse kimseye ayrımcılık yapamaz. Bunu bir kadın da erkek de yapamaz diyor.

5. Aile içinde yaşanan şiddetin karşısında sözleşme. Hiçbir sorun olmayan aileyi neden yıkmaya çalışsınlar? Aile içinde yaşanan şiddet olayında kadının haklarını savunuyor, onu korumaya çalışıyor.

6. Türkiye'deki gibi tepki gösteren bir ülke gösterebilirler mi?

7. Kimseye dini nedeniyle ayrımcılık yapamazsın diyor. Nerede dinimize uygun olmayan şey?

8. Ortada bir şiddet varsa ve kadın boşanmak istiyorsa neden boşanmaması konusunda ısrar edilsin? Sözleşmeye karşı olanlar ortada şiddet durumu da olsa kadının eşinden boşanmasını istemiyor.

9. Kadın kendini güvende hissetmediğinde koruma talep edebilir. Bu kocası da olsa, babası da olsa!

10. Toplumun karşı çıkacağı bütün söylemleri yaymışlar maşallah! Gerçekten hiçbir şekilde anlamamışlar.

11. Kimse sadece bir beyanla hapse atılmaz.

12. Anlattık, avazımız çıktığı kadar bağırdık... Fakat tüm bunların hepsi tek bir kararla yok edildi.

Kaynak: @esik_platform

👏👏👏

Gece Yarısı Bir Kararla Feshedilen İstanbul Sözleşmesi'ne Ünlülerden Gelen Tepkiler #AklınızdanBileGeçirmeyin

Popüler İçerikler

ODTÜ'lü Profesörün Canlı Yayında 'Torpil' İsyanı: "Çocuk Sınavı Kazanıyor, Almıyorlar"
"MHP Eridi" Eleştirilerine Yanıt: Devlet Bahçeli, Kendi Matematiğinden Oy Oranlarını Açıkladı
Söylediklerinde Linç Edilebilecekleri Fikirlerini Çekinmeden Paylaşan Twitter Kullanıcıları
YORUMLAR

İstedikleri kadar mantık çerçevesinde karşı çıkmaya çalışsınlar kurdukları cümle "Raaat raaat dövemiyok" olarak duyuluyor sadece.

28.07.2020

Sözleşmeye karşı çıkanların çoğunluğu merâk edip okumamış bile, kafalarındaki tek şablon şiddet gördüğü için baba evine kaçan kadına "kocandır, sever de döver de." deyip geri gönderen sözde gelenek anlayışları; kadın dövülsün, öldürülsün, kol kırılıp yen içinde kalsın, yeter ki boşanmasın, ailesi yıkılmasın.. Kafa bu..

28.07.2020

Bir akıllı sensin herkes toplanmış senin bu yazdıklarının arkasına sığınmış, aile yokolmasın.. gülünç duruma düşmeyin..

Pasif Kullanıcı
28.07.2020

Okuyucular tarafından oldukça yanlış anlaşılan kadın beyanı esastır maddesinin ne anlama geldiğinden de bahsedilseymiş keşke "Kadın Beyanı Esastır" düşündüğünüz gibi bir madde değil. Yani kadının her söylediği doğrudur. Kadın taciz var diyorsa vardır anlamına gelmiyor. Fakat tüm bir dava süreci içerisinde önce polis, sonra karakol amiri, savcı, hakim vs kadın yaşadığı olayı sürekli farklı kişilere anlatmak zorunda kalıyor. Kadın beyanı esastır, kadının olayı tek bir beyan sırasında anlatmasını sağlayan bir madde. kadın beyanını verdikten sonra yeniden anlatmasının önüne geçiyor.

#11 'de anlatılmış ama bu konuda o kadar büyük bir bilgisizlik var ki daha iyi açıklanması gerektiğine katılıyorum. Kadın beyanı esastır soruşturma başlaması için gerekli. Herhangi bir tanık, kanıt olmadan bu olayı derinlemesine inceleyebilirsiniz demek. Bu aşamada zaten bir tutuklanma vs yok. Ya da kadın "Şiddet görebilirim, tehdit ediliyorum beni koruyun." dediğinde "Hani tehdit kanıtla." demek yerine "Tabii ki" denmesi demek. Öyle bir anlatıyorlar ki sanki kadın gidip hiç ortada öyle bir şey yokken taciz edildim ya da tehdit edildim dese müebbet hapis alıyorlar. Çok muazzam uygulanıyormuş gibi böyle ağlamalar zırlamalar aşırı sahte.

TÜM YORUMLARI OKU (58)