Ahlak Polisi Protestoları Devam Ederken İran Mollası Ayetullah Ahmet İrvani’nin Kızının Düğünü Gündem Oldu

İran'da ahlak polisi tarafından öldürülen 22 yaşındaki Mahsa Amini için protestolar devam ederken, İran Mollası Ayetullah Ahmet İrvani'nin kızının Amerika'da gerçekleşen düğünündeki görüntüleri gündem oldu. Detaylar için buyurun... 👇

İran’da geçtiğimiz 16 Eylül’de başörtüsü kurallarına uymadığı için ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve bu sırada komaya girerek hayatını kaybeden Mahsa Amini’nin ardından ülke çapında protestolar başladı.

Protestolar tüm hızıyla devam ederken en az 76 kişinin hayatını kaybettiği biliniyor. Kayıpların arasında saçlarını açtığı videosuyla ünlenen 23 yaşındaki Güney Azerbaycan Türkü Hadis Najafi de bulunuyor.

İran’da insanlar kıyafet özgürlükleri için mücadele etmeye devam ederken Ayetullah Ahmet İrvani’nin kızının düğünü gündeme geldi.

İran Mollası Ayetullah Ahmet İrvani, 1982 yılında İslam’ı yaymak ve İslami eğitim vermek için Batı Afrika’ya giden bir akademisyen. Burada İslam üzerine seminerler veren İrvani 1990 yılına kadar Zimbabve’de kaldı ve İslami Eğitimler Merkezi açtı.

twitter.com

1999 yılında Washington’daki Katolik Üniversitesi’nde çalışan akademisyen Father McLean ile tanışan İrvani, Batı Felsefesi bölümünde doktora yapmak için ABD’ye taşındı.

twitter.com

Amerika’da eğitim aldıktan sonra akademisyen olarak çeşitli üniversitelerde İslamoloji ve İslam Hukuku dersleri veren İrvani ayrıca İslam ve Ortadoğu Araştırmaları Merkezi Başkanlığını yürütüyor.

twitter.com

Ancak bu kez gündeme gelen İrvani’nin akademik hayatı değil, kişisel hayatı ve çocukları oldu! İran’da ahlak polisi olarak bilinen İrşad devriyeleri kadınlara giyinme ve başörtü kurallarını sert bir şekilde uygulamaya devam ederken İrvani’nin çocuklarının ABD’de yaptıkları düğün gündeme geldi.

2017 yılında Washington’daki Omni Shoreham Otelinde gerçekleşen otelin görüntüleri internette paylaşılmış, düğünde Ahmet İrvani de yer alıyor.

Düğünün görüntülerinin sonunda Sarvenaz ve Mehran çiftinin adı geçiyor.

Ahmet İrvani’nin oğlu ve kızı da daha önce ‘Rich Kids of Tahran’ (Tahran’ın Zengin Çocukları) sayfasının dikkatini çekmiş.

Kendi giyim markasını yöneten kızının sosyal medyadaki paylaşımları özellikle topladı.

👇

Siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında? Haydi yorumlara...

Bu içerikler de ilginizi çekebilir:

İran Protestolarında Saçlarını Açtığı İçin Ahlak Polisi Tarafından Öldürülen Genç Kadının Videoları Gündemde
İran'da Ahlak Polisi Tarafından Öldürülen 22 Yaşındaki Kadın İçin Yapılan Protestolardaki Bayrağın Gizemi Ne?
Kadın Sinemacılardan Mahsa Amini Protestolarına Destek Videosu: 'İnadına İsyan, İnadına Özgürlük'

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Koşun Kaos Var: Demet Akalın Programına Gülben Ergen'i Konuk Edince Seren Serengil'in Tepkisi Sert Oldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
29.09.2022

kendine müslüman muhabbetinin tersi....garibana dindar hepsi a.........

29.09.2022

Maalesef ki direnişin başarılı olacağını düşünmüyorum. Halk fakir ve silahsız. Sermaye ve askeri güç, ruhani liderlerde. Ayrıca halkın içinde de şeriatı ve sistemi seven geniş bir kitle de var. Halkın eğitimlileri de yıllardan beri başka ülkelere kaçıyor. Umarım bu sözlerimde yanılırım ama maalesef ki şu an için umut göremiyorum.

29.09.2022

Yorumu yazarken yazdıklarım bir yerden çok tanıdık geldi ama?.. Var mı aynı hissi yaşayan?

29.09.2022

Para kimdeyse namus ondadır. Anlaşılan bu.

TÜM YORUMLARI OKU (32)