Ağrı'ya Yerleşen Hollandalı Gelin: 'Köyümü Hollanda'ya Tercih Ederim'

Ağrı'nın Patnos ilçesine bağlı Tepeli köyüne yerleşen Hollandalı gelin Hendrika İlgen 'Köyde yaşayan insanlar çok cana yakın, onları çok sevdim, hepsi doğal. Köyümü Hollanda'ya tercih ederim.' dedi.

Çiftçilik yapan Hollandalı gelin, zamanını el işi ve resim yaparak, bahçeye bakarak geçiriyor

AA'nın aktardığı bilgiye göre, çalışmak için ülkesine gelen Medeni İlgen ile evlenip Müslüman olan Hollanda asıllı Hendrika Gerritdina Johanna İlgen, eşinin tatil için gittiği köyünde yaşamaya ve çiftçilik yapmaya başladı. 

Türkiye'de bir süre Mersin'de yaşayıp ardından Ağrı'nın Patnos ilçesindeki Tepeli köyünde yaşayan İlgen ailesi, köyde yaşamaktan mutlu.

Hollanda asıllı Türk vatandaşı olan ve 5 dil bilen Hendrika Gerritdina Johanna İlgen AA muhabirine yaptığı açıklamada, çiftçilik yaptığı köydeki zamanının çoğunu el işi ve resim yaparak, tavuk, kedi, köpek, bostan ve meyve bahçesine bakarak geçirdiğini söyledi.

'Burayı Hollanda'ya tercih ederim'

Eşiyle bir süre Mersin'de yaşadıktan sonra, oradaki betonlaşmadan sıkılarak Ağrı'ya geldiklerini söyleyen İlgen, sözlerine şöyle devam etti:

''Eşimle Hollanda'da tanışıp bir süre arkadaş kaldık ve evlendik. Daha önce Türkiye'ye hiç gelmedim. Köye geldiğimizde burayı çok sevdim. Bu yüzden eşime burada yaşamak istediğimi söyledim o da kabul etti. Köy çok güzel, her şey doğal ve ben doğayla iç içe yaşamayı çok seviyorum. Burada her yerde tavuklar, inekler, kediler ve köpekler var. Onlarla uğraşmaktan çok mutlu oluyorum. Ankara ve İstanbul'da yaşayan insanlar farklı ve biraz daha soğuk. Köyde yaşayan insanlar çok cana yakın, onları çok sevdim, hepsi doğal. Köyümü Hollanda'ya tercih ederim. Çocuklar İngilizce öğrenmeyi çok istiyor ve bu yüzden her gün eve gelip benden ders alıyor, bazen de camideki çocuklara ders veriyorum, burada olduğumdan dolayı hiç sıkılmıyorum.''

'3 yıldır köyde yaşıyoruz'

Eşinin köye aşık olduğunu ve doğallığını çok sevdiğini söyleyen Medeni İlgen ise, şu ifadeleri kullandı:

''Eşim de ben de bir çok dil biliyoruz, dünyanın bütün kültürlerini tanıdım. Eşimle Hollanda'dan köyüme gezmeye geldik ve bir hafta burada kalmayı planladık. Sonra baktım eşim kardeşime köyde kalmak istediğini söylemiş. O da bizim için evin temelini atmış, bunlardan haberim yoktu. Eşime, 'Bak sen 6 ay sonra pişman olursun. Burası kırsal kesim, mahrumiyet bölgesi, vazgeçersin buradan. Bize fazla masraf yaptırma' dedim. O da bana, 'hayır ben köyde kalacağım' dedi ve 3 yıldır köyde yaşıyoruz.''

'Yengemiz, Kur'an-ı Kerim'i asıl kaynağından öğrenmeye çalışıyor'

Hollandalı gelin İlgen'i köydeki herkesin çok sevdiğini söyleyen köy imamı Cemil Yılmaz, şunları söyledi:

''En çok çocuklarla yakından ilgileniyor ve onları çok seviyor. Zaten çocuklara İngilizce eğitimi veriyor. Avrupa'da yaşayan çocuklar 'Noel Baba' gördüklerinde zıplıyor, havaya uçuyor, bizim çocuklar da Hendrika yengeyi gördüklerinde onlar gibi seviniyor. Benim de İngilizce merakım var, arada bir eşinin yanında kendisiyle İngilizce konuşmaya çalışıyorum. Yengemiz Kur'an-ı Kerim'i asıl kaynağından öğrenmeye çalışıyor, bana sorduğu sorular varsa ben de kaynağa yönlendiriyorum.''

Popüler İçerikler

Bir Dönemin En Parlak İş Fikriydi: İnternet Kafeler Mazi Oluyor!
Buse Terim, Boşanma Sonrası Sessizliğini Bozdu: Mahremiyet Vurgulu Mesaj!
Cübbeli Ahmet Hoca Kalp Krizi Geçirdi: Hastaneye Kaldırılan Cübbeli Ahmet Hoca’ya Anjiyo Yapılacak!
YORUMLAR
13.08.2019

Bazi yabancilarda valla bir pos biyikli dayi aşkı falan var saka maka. 7 dil bilen nijeryali gelinimiz de koye yerlesmisti...kendi tercihleri ya yorum yapamıyorum.

14.08.2019

belli ki ablanın kafa going to go

Pasif Kullanıcı
13.08.2019

Aklı yerinde mi acaba ?

TÜM YORUMLARI OKU (21)