Ağız Kokusundan Kurtulmak İçin Öneriler

Halitosis veya halk dilindeki adı ağız kokusu , özellikle sabahları görülür.

Halitosis fizyolojik, patolojik ve psikolojik olmak üzere üç gruba ayrılır. Ancak sebep ne olursa olsun, Ağız kokusundan kurtulmak için aşağıdaki önlemleri yapabilirsiniz.

1- Dişlerinizi ve dilinizi günde en az 2 kez fırçalayın. Duruma göre bu rakamı artırmak da olabilir.

2- Günde en az bir kez diş ipi kullanın. Bu, ayrıca, Ağız kokusuna neden olan zararlı bakterileri yok etmek için de önemlidir.

3- Diş fırçanızı kuru ve temiz bir yerde saklayın ve kullandıktan sonra iyice yıkayınız. Ayrıca, diş fırçanızın kılları seyrek, sertliği orta, boyutu ise küçük olmalıdır.

4- Her yıl dişinizi temizlemek için diş hekimine götürün. Diğer taraftan, Halitosisun bir dişeti iltihabının, yoksa bi dişeti hastalığının belirtisi olduğunu ancak diş doktorunuz belirleyebilir.

5- Dişlerinizi ve dişetlerinizi koruyun. İster diş çürükleri, gerekse dişeti iltihapları Ağız kokusunun temel sebepleri ndendir.

6- Halitosis ayrıca bir patolojik sorundan haber verebilir. Bu nedenle, eğer Halitosis sizde kronikse, doktora başvurun.

7- Çoklu su için. Bazen susuzluk da ağızda Halitosisa neden olabilir. Bu nedenle, her gün en az 8 bardak su içerek Halitosisun önleyebilirsiniz.

8- İçinde su çok olan meyve (örneğin, elma gibi) ve sebzelerden (örneğin, domates gibi) kullanın.

9- Sarımsak veya soğan uzak olun, ya da sarımsak veya soğanı pişirerek yiyin.

10- Nane yaprağı çiğneyin. Nane yaprağı doğal olarak nefesinizin kalitesini iyileştirebilir. Diğer taraftan, nane yaprağı mide ve bağırsaklar için de faydalıdır.

11- Zor sindirim edildikleri için süt ve süt ürünleri de bu probleme neden olabilir.

12- Tarçın kullanın. Gerek yemeklerde, gerekse içeceklerde tarçın kullanabilirsiniz. Tarçın ağız bakterileri ile mücadelede en büyük silahtır.

13- Her gün taze mayalanmış yoğurt yiyin.

14- Şeker tüketimini azaltın. Çünkü ;

Popüler İçerikler

Çok mu Çok İddialıyız? Brad Pitt'ten Daha İyi Oyuncu Olduğunu Söyleyen İlker Aksum Dillere Fena Düştü!
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
Bahar Dizisinde Timur'un Her Şeyi Anladığı Sahnedeki Çekim Hatası Gündem Oldu!