Agatha Christie'den Victor Hugo'ya: Dünyaca Ünlü Yazarların Birbirinden Tuhaf Yazma Alışkanlıkları

Siz de dünyanın en çok satan kitaplarının yazarlarının ve şairlerinin ilhamlarını nereden aldıklarını merak ediyor musunuz? Dünyaca ünlü bazı yazarlar düşünülenin aksine bir masada ilhamın gelmesini bekleyerek yazmaya başlamak yerine garip yazma alışkanlıklarına sahipti. İşte Agatha Christie'den Victor Hugo'ya kadar hepimizin tanıdığı dünyaca ünlü yazarların ilginç yazma alışkanlıkları!

1. Dünyaca ünlü polisiye romanı yazarı Agatha Christie eserlerini küvette elma yerken planlıyordu. Aynı zamanda disgrafi (yazım güçlüğü) rahatsızlığı ile uğraşan Christie, eserlerini dikte ettirerek yazdırıyordu.

2. Ünlü İngiliz şair ve oyun yazarı T.S. Eliot hayli tuhaf bir yazma alışkanlığına sahipti. Eliot, eserlerini yazarken yüzünü yeşile boyayarak masa başına oturur ve işine başlardı.

3. Yazdığı eserlerle edebiyata yepyeni bir soluk getiren ünlü İngiliz yazar Virginia Woolf, farklı bir bakış kazanmak için eserlerini ayakta durduğu bir masada yazardı.

4. İki Şehrin Hikâyesi ve Oliver Twist gibi dünyaca ünlü romanların yazarı olan Charles Dickens, yanında daima bir pusula taşır ve yatarken yönünü daima kuzeye çevirir ve yatağı ortalardı. Bu ritüelin ondaki yaratıcılığı geliştirdiğine inanırdı.

Aynı zamanda Dickens, yazarken mavi renk bir kağıt ve aynı tonda bir mürekkep olmasını isterdi.

5. O, Hayvan Mezarlığı, Mahşer gibi çok ses geriren romanların yazarı Stephen King ise bir eseri yazarken 13 sayısına takıntılıymış. 13 ve katlarına geldiğinde ürperir ve güvenli bir sayıya gelene kadar yazmaya devam edermiş.

6. Nobel Edebiyat Ödüllü Kolombiyalı yazar Gabriel García Márquez ise her gün çok erken saatlerde uyanır ve eserlerini kaleme almadan önce gazeteleri okurdu.

7. 1962 Nobel Edebiyat Ödülü ve 1940 Pulitzer Ödülü sahibi John Steinbeck, yazmak için iki düzine titizlikle bilenmiş kaleme ihtiyaç duyardı.

8. Şilili yazar Isabel Allende, ilk kitabı Ruhlar Evi başarılı olunca diğer eserlerini de Ruhlar Evi'ne başladığı tarih olan 8 Ocak'ta yazmaya başlardı.

9. Ünlü Japon yazar Haruki Murakami ise katı bir yazma rutinine sahip. Roman yazmaya başladığında sabah 04.00'te kalkar ve 6 saat aralıksız yazarmış. Ardından 10 kilometre koşar ya da 1500 metre yüzermiş.

10. Notre Dame'ın Kamburu ve Sefiller gibi çok satılan romanların yazarı Victor Hugo, ilham gelmediği zamanlarda tüm kıyafetlerini evdeki görevlilere vererek sadece kâğıt ve kalemle kendini bir odaya kitleyerek yazmaya başlardı.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir.

Su Alerjisinden Aylar Süren Orgazma Bilim Dünyasını Bile Dumura Uğratan Dünyanın En Tuhaf 25 Hastalığı!
Caesar'dan Nero'ya Uzanan Bir Liste! Antik Roma'nın En Garip İmparatorları
Türk Edebiyatının ‘Anne’ Kokan Şairi Didem Madak Kimdir?

Popüler İçerikler

Terörist Fethullah Gülen’in Cenazesinde Yeni Skandallar: Protestan Şirket, 25 Bin Dolarlık Tabut, Doğum Tarihi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Karşıtlarına Mesaj Yolladı: "10 Yıl Daha Yaşasa Bambaşka Olurdu"
10 Kasım 1938’de Hayatını Kaybeden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Son Sözü "Aleykümesselam" Oldu
YORUMLAR
13.03.2023

Agatha Christie ❤️

13.03.2023

hepsinin değişik totemleri varmış.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ