AFRİKA KITASI NEREDEDİR? AFRİKA KITASI ÜLKELERİ HANGİLERİDİR?
Afrika Kıtası'nın güneyinde Hint Okyanusu, kuzeyinde Akdeniz, batısında Atlas Okyanusu, doğusunda Sina Yarımadası, etrafında ise Süveyş Kanalı ve Kızıldeniz bulunmaktadır. Güney Yarım Küre'de bulunan Afrika Kıtası, Madagaskar gibi birçok adayı da içinde barındırır. Afrika Kıtası Cebelitarık Boğazı ile Avrupa'dan ayrılır. Kıtada 54 tane bağımsız devlet ve dokuz bölge bulunurken, 3 adet de sınırlı olarak tanınmış devletler bulunmaktadır. Cezayir Afrika'nın en büyük ülkesi konumundayken, Şeyseller takımadaları ise Afrika Kıtası'nın en küçük ülkesidir. Afrika Kıtası; Kuzey Afrika, Orta Afrika, Batı Afrika, Doğu Afrika ve Güney Afrika olmak üzere bölgelere ayrılmış durumdadır.
Kuzey Afrika ülkeleri; Sudan, Fas, Mısır, Cezayir, Lübnan, Tunus, Sudan'dır. Bu bölgede Müslümanlar çoğunluk oluşturmaktadır. Bölgede konuşulan dil ise Arapça, Kıptice ve Berbericedir. Orta Afrika ülkeleri ise; Kamerun, Angola, Çad, Gabon, Ekvator Ginesi, Sao Tome, Çad, Orta Afrika Cumhuriyeti'dir. Orta Afrika, bu kıtanın merkezi kabul edilir.
Batı Afrika ülkeleri ise; Burkina Faso, Fildişi Sahili, Yeşil Burun Adaları, Gambiya, Gana, Liberya, Mali, Moritanya, Nijerya, Senegal, Sierra Leano, Togo ve Gine'dir. Afrika'nın doğusunda yer alan Doğu Afrika ülkeleri; Cibuti, Etiyopya, Eritre, Somali, Kenya, Tanzanya ve Uganda'dan oluşur.
Namibya, Botsvana, Lesotho, Güney Afrika Cumhuriyeti, Angola, Malavi, Esvatini, Mozambik ise Güney Afrika ülkelerini oluşturmaktadır.