Afganistan'da Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdu Açıldı

KABİL (AA) - Afganistan'ın kuzeyindeki Cüzcan vilayetinde MHP'nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş adına öğrenci yurdu hizmete girdi.

Afganistan merkezli İrfan Derneğinin girişimi ve Türk hayırseverlerin desteğiyle açılan Alparslan Türkeş Erkek Öğrenci Yurdunda, maddi imkanı bulunmayan öğrenciler kalacak.

Açılış töreninde konuşan İrfan Derneği Başkan Yardımcısı Ali Aşna, 'Bu yurtta, adının verdiği gururu taşıyarak halkına ve milletine hayırlı bireylerin yetişmesini umuyoruz. Tüm hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.' dedi.

Aşna, İrfan Derneğinin Türk hayırseverler ve Türkiye’deki derneklerin desteğiyle Afganistan'da insani yardım faaliyetlerinin yanı sıra eğitim, sağlık ve su kuyuları açma alanında da faaliyet yürüttüğünü kaydetti.

İçeriğin Devamı İçin Tıklayın

Popüler İçerikler

Ekran Maceraları Kısa Sürdü: Umduklarını Bulamayarak 2025 Yılında Final Yapan Diziler
Ekonomist Mert Başaran 100 Lirayla Zengin Olmanın Yollarını Anlattı
Ne Su Isıtıcısı Ne de Buzdolabı: Uzmanlar, Şimşekli Havada Fişten Çekmeniz Gereken Ev Aletini Açıkladı