Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ülkeyi Terk Etti

Afganistan İçişleri Bakanlığı, Taliban'ın başkente girmesinin ardından yönetimin devri için müzakerelere başlanacağını bildirirken Reuters, Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeden ayrıldığını duyurdu.

Reuters haber ajansı ve Kabil merkezli TOLONews kanalının haberine göre, Cumhurbaşkanı Gani, ülkeyi terk etti. 

Haberde, yardımcılarının da Gani ile beraber ülkeyi terk ettiği ifade edilirken Gani’nin ülkedeki krizi çözmek üzere delegelere yetkilerini devrettiği belirtildi.

Başkent Kabil'i Kuşatan Taliban, Afganistan'da Yönetimi Ele Alıyor!
'İntikam Olmayacak' Diyen Taliban Sözcüsü: 'Biz Halkın ve Bu Ülkenin Hizmetkârıyız'
Kılıçdaroğlu: 'Hemen Asker ve Polisimizi Afganistan’dan Çekin'

Popüler İçerikler

THY Hostesine Saldırdığı İddia Edilen ve Ağza Alınmayacak Sözler Sarf Eden Dilan Çıtak'tan Açıklama Geldi!
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.08.2021

hani sonuna kadar savaşıyordun:D neyse ya islamla yoğrulmuş olanların ne bok olduğunu ırak savaşında gördük. bilmem ne muhafızları vardı yüzbinlerce, kurşun bile sıkmadılar:D

Tanrı korusun gelecekte Türkiye de böyle birşey olursa diye düşünmeden edemiyorum .ülkedeki kontrolsüz göç dalgası aynı afganistandaki gibi orada ne idüğü belirsizlerle dolduruldu önce sonra sılahlandırıldı bu selefı gruplar talıbana katıldılar şimdi terorıste teslım edıldı baskanı kactı( bızımkıde kacıcaktır) artık ülkemızın geleceğini hiç aydınlık görmüyorum. tek umudum gençler su an baskada bırsey yok elımızde

15.08.2021

Allah aşkına kim bunlar ya herkes kaçıyor oradan!! Niye kimse vatanı için toprağı için yeri için evi için mücadel etmiyor!!

15.08.2021

Bunlar 1994 te kurulan bir örgüt. Amaçları katı şeriat kanunları ile bir ülke yönetmek. RUSYA sömürgesinden kurtulmak.. Bildiğim kadarı ile öğrenci ama bunlar Medrese öğrencileri öyle ileri görüşlü gençler değil. Hanefi mesefine tabi ama büyük ihtimal bunlar ABD nin dolaylı yoldan beslediği bir terör örgütünden başka birşey değil.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ