Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin BAE'de Olduğu Açıklandı

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Eşref Gani ve ailesinin insani gerekçelerle ülkeye kabul edildiği belirtildi. Bakanlığın resmi sitesinden yapılan açıklamada, “BAE Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı, BAE'nin Cumhurbaşkanı Eşref Gani ve ailesini insani gerekçelerle ülkeye kabul ettiğini doğruluyor” ifadelerine yer verildi.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Taliban'ın diğer kentlerde ilerlediği tarihlerde 'Ülkemi savunacağım' açıklaması yapan Gani, militanların başkent Kabil'i kuşattığı pazar günü aniden Afganistan'dan ayrılmıştı. Ülkedeki son Batı destekli hükümetin seçilmiş devlet başkanının bu şekilde kaçması tepki çekerken, Gani aynı akşam Facebook'tan yaptığı açıklamada 'kan dökülmesini engellemek için gittiğini' öne sürmüştü.

"Dört araba dolusu parayla kaçtı" iddiası

Rusya: Eşref Gani, Dört Araba Dolusu Parayla Kaçmaya Çalıştı

Ancak Rusya'nın Kabil Büyükelçiliği, Gani'nin nakit para doldurduğu dört araba ve bir helikopterle kaçtığını, helikoptere sığmayan bazı banknotların pistte bırakıldığını açıklamıştı. Afgan vekil Elay Erşad da, Gani'nin başkanlık sarayındaki çalışanlarına bile yalan söyleyerek ülkeden kaçtığını söyledi. Buna göre Gani, başkanlık sarayını savunma bakanlığında toplantıya gittiğini söyleyerek terk etti.

Gazete Duvar

Popüler İçerikler

Derbiyi İzlemek İçin Nişan Atan Fenerbahçe Taraftarı Viral Oldu
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Narin Cinayetinde Yeni Gelişme! Katilin Kim Olduğunu Açıklayan İtirafçı: "Katil, Amca Salim" Dedi
YORUMLAR
18.08.2021

''kan dökülmesini engellemek için gitmiş'' bak bak sanki afganistandan kurulduğundan beridir hiç iç savaş yok hiç silah bile patlamamışta kan dökülmesin diyeymiş korkak hırsız piç ayrıca talibana yardım eden bae ye koşması ve bae nin bunu kabul etmesi de ayrı bir durum

18.08.2021

Youtube kanalı açıp video çeksin

18.08.2021

Şerefsiz

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ