Affetmek Bazılarımız İçin Kolay Bazılarımız İçinse Çok Zor Olabilir! Peki Ya Vücudumuz Bu Duruma Ne Diyor?

Bilim, insanların affetme yetenekleri söz konusu olduğunda benzersiz bir şekilde bu yetenek ile doğduklarını söylüyor. Diğer yandan, affetmek ve unutmak bazılarımız için zorlayıcı olabilir. Bu yazımızda sizlere açıklıyoruz.

1. Tansiyonumuzu yükseltir.

Ayaklarımızın üstünde durmak ve kolayca affetmek bizim için kaçınılmaz olabilir. Aşırı düşünmek stresli anlara yol açar ve yüksek tansiyona sahip olmamıza neden olabilir. Stresli hissettiğimizde vücudumuz daha fazla hormon üretir. Bu yüzden kalplerimiz daha hızlı atar ve bu süreçte kan damarlarımızı daralır.

2. Kötü anıları tetikler.

Bazen, bağışlama yoluyla tamamen iyileşmeden önce sınırlarınızı belirlemek daha iyidir. Bu, hayatlarını ve zihinsel sağlıklarını riske atmış olabilecek aşırı deneyimler yaşayan insanlar için tavsiye edilir.

3. Rahatsızlık vermeye devam eder.

Zorla birini affetmeye çalışmak ve incitici bir olayı unutmak, derinlerde hissettiğin şeyin yanlış olduğunu düşünmene izin verebilir. Bu deneyim travmatik olduğunda ve hızlı bir şekilde bırakılması imkansız olduğunda daha rahatsız edicidir.

4. Sosyal becerileri bozar.

Sık sık kaşlarınızı çatıp, birini affetmekle uğraşırken kızgın olmak aslında sorun değildir. Aslında, durum üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar. Ancak çok fazla öfke zamanla arkadaşlarınızla ve tanıdıklarınızla en az temasa geçmenize neden olabilir.

5. Suçluluk duygusu uyandırır.

Ruminasyon, geçmiş hatalarımızı kafamızda tekrar etme alışkanlığıdır. Bir yanlış anlaşılma için kendimizi suçladığımızda genellikle yaptığımız sağlıksız bir başa çıkma davranışıdır. Bu durumda, bir kişiyi affedip affetmeyeceğimizi düşünmek, kaygılarımız üzerinde çok fazla durmamıza neden olabilir, bu da depresyon ve endişe olasılığını arttırır.

6. Özgüveni düşürür.

Kendinizi kötü bir anıyı affetmeye ve unutmaya zorlamak, insanlarla sosyalleşme ve iletişim kurma yeteneklerinizi sorgulamanıza ve benlik saygınızı yavaş yavaş düşürmenize neden olabilir. Ayrıca, durumu kabul etmek ve teslim olmak, özellikle de hatalı olmadığınızda, durumu daha da kötüleştirebilir.

Bonus: Herkes için farklı olabilir ve bazıları için zor olabilir, ancak affetmek ve unutmak nihai son oyundur.

İnsan Dostu Korona Olup 1 Hafta Yataktan Çıkmadığı İçin Terk Edilme Korkusu Yaşayıp Depresyona Giren Kuş
Başarının Anahtarı 'Evet' Demekte Saklı Değil: Uzmanlar Niçin İş Yerinde 'Hayır' Diyemediğinizi Açıklıyor
Duygusal Zekası Yüksek Olan İnsanlardan Örnek Alıp Bir An Önce Hayatımıza Uygulamamız Gereken Davranışlar

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti'nde Şok Kamera Arkası: Kıvılcım, Alev Bebek için Apo'yla Evlenecek!
Narin Güran Cinayetinde Yeni İddialar Yeni Detaylar: 'Eczaneden Ertesi Gün Hapı Aldılar' İddiası!
Galada Sarılarak Poz Verdiler: Arda Güler ve Sevgilisi Duru Nayman İlk Kez Birlikte Görüntülendi