Adrasan'daki Yangın Kontrol Altına Alındı: En Az 150 Hektarlık Alan Kül Oldu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde tatil merkezi Adrasan'da dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını ekiplerin yoğun mücadelesi sonucu bu sabah saatlerinde kontrol altına alındı. İlk belirlemelere göre yanan alan miktarı 150 hektarı geçti.

Fotoğraflar: DHA

Kumluca'ya bağlı tatil merkezi Adrasan Mahallesi Seylemit mevkiinde dün saat 11.00 sıralarında başlayan orman yangını, gece boyu müdahaleyi sürdüren kara ekiplerinin çalışmasının ardından sabah saat 07.00 sıralarında kontrol altına alındı. 

Bu sabah ise soğutma çalışması başlatıldı. Yangının kontrol altına alınmasında rüzgarın etkisini yitirmesi, nem oranının yükselmesi ve kara ekipleri sayısının artırılmasının etkili olduğu belirtildi. Yanan alan miktarı ise 150 hektarı geçti.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez, yangına 130 itfaiye, 9 helikopter, 2 idari helikopter, 3 büyük uçak ile müdahale edildiğini söyledi.

'Sabotaj ihtimali dikkate alınmalı'

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, aynı bölgede ikinci kez yangın çıkmasının düşündürücü olduğunu, bütün ihtimallerin göz önünde bulundurulması gerektiğini söylemişti.

2 yıl önce de yanmıştı

Kumluca'da 2 yıl önce de büyük bir yangın meydana gelmişti. Adrasan İnceboyun mevkiinde 28 Haziran 2014 tarihinde çıkan orman yangınında, 125 hektar kızılçam ormanı zarar görmüştü.

Olimpos tahliye edildi

Kumluca Kaymakamı Polat Kara, yangının sıçrama ihtimaline karşı tedbir amaçlı Olimpos'u tahliye etmeye başladıklarını söylemişti.

DHA

Popüler İçerikler

“At Suratına” Sahip Olmak İçin Yüzlerce Estetik Operasyon Geçiren Kadın Gündem Oldu
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızılcık Şerbeti Umut'un En Başından Beri "Umutsuz Vaka" Olduğunu Anlatan Enfes Flood
YORUMLAR
26.06.2016

Yeter be yeter :'(

26.06.2016

hadi pkk veya şu bu yaktı bu ormanları sen niye söndüremiyorsun ilk orman yangını mı bu neden yeterli teçhizata sahip değilsin

26.06.2016

Çünkü paraları saraya yatırdılar. Böylece bütün devletler bize k*çıyla imreniyor...

26.06.2016

Faruk Durukan isimli birisi var. Eğitim düzeyi orta seviyede (ben ilk gördüğümde öyleydi en azından) ama bildiğin mucit. Yıllar evvel "Taşın suyunu çıkaran adam" diye tanıtılmıştı. Taştan elde ettiği su ile resmen mucize yaratan bir Türk bilim adamı. Bu suyun en büyük özelliği o suyla ıslatılmış olan bir şeyin yanmaması. O derece ki, peçeteyi onunla ıslatıp ateş tuttuklarında bile yanmıyordu. Bu tür bir orman yangınında, döküldüğü yeri söndürecek, daha da önemlisi, oranın tekrar ısınıp yanmasını engelleyecek, hatta yangından önce uygulandığında yangın çıkmasını engelleyecek veya yanan yerin etrafına uygulandığında yangının büyümesine engel olacak bir icattan bahsediyoruz. Tabii ki çoook büyük destek gördü devletten. Bu tür yangınlarda da gördüğü desteği hissediyoruz zaten...

27.06.2016

hikayesini adresini bizimle paylaş kardeş yayalım sosyal medyadan

TÜM YORUMLARI OKU (29)