Adobe'dan Önemli Bir NFT Hamlesi Daha: Behance Uygulaması Solana Cüzdanları Destekleyecek!

Grafik ve medya yazılım şirketi Adobe, kısa süre önce sergi platformu Behance için yeni bir NFT entegrasyonu getirdiğini açıkladı. Kullanıcılar artık kendi profillerinde Solana tabanlı NFT'leri sergileyebilecek!

Detaylar içeriğimizde...

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Adobe Behance uygulaması Phantom cüzdan ile SOL tabanlı NFT'leri destekleyecek.

Adobe'un portfolyo ve eser sergileme uygulaması olan Behance, pazartesi günü yeni bir NFT geliştirmesi aldığını duyurdu. Sergi platformu artık kullanıcıların hesaplarına Phantom cüzdanlarını bağlamasına izin verecek ve bu şekilde Solana tabanlı NFT'leri sergileme imkanı sunacak. Adobe açıklamasına göre bu geliştirme ile kullanıcılar kendi tasarımlarından paza kazanma avantajı elde edecek.

Adobe daha önce arka arkaya NFT atılımları yapmıştı.

Dünyaca ünlü grafik ve medya yazılım şirketi Adobe, NFT alanına ilk olarak Ekim 2021'de ilgi duymaya başlamıştı. Bu alanda birbiri ardına adımlar atan şirket 'İçerik Orjinalliği Girişimi'ni başlattı ve OpenSea, Rarible, SuperRare ve KnownOrigin NFT pazar yerleriyle iş birliği yaptı. En son gelen atılım ise Solana entegrasyonunu kapsıyor ve DeFi uygulamalar için kullanılan Phantom cüzdanına odaklanıyor.

Bir süredir sunulan Ethereum NFT'lerini sergileme imkanı kullanıcıları tatmin etmiyor.

Behance içerik üreticileri, halihazırda Ethereum blok zincirinde oluşturulan NFT'leri sergileyebiliyor. Fakat Ethereum ağının yüksek ücretler ile fazla iş gücü gerektirmesi pek çok tasarımcı için büyük bir sorun haline gelmiş durumda. Bu nedenle Behance tasarımcıları Ethereum zincirini kullanmayı tercih etmiyor. Yeni Solana entegrasyonu ise kullanıcıların daha ucuz ve hızlı bir performans almasını sağlıyor.

Adobe Başkan Yardımcısı ve Phantom ekibi Solana desteğinin içerik üreticilere fayda sağlayacağını belirtti.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Adobe Başkan Yardımcısı ve Behance yöneticisi William Allen yaptığı bir paylaşımda, Ethereum'un yüksek enerji tüketimi ve gas maliyetinin önemli bir sorun olduğunu belirtti. Ayrıca Solana zincirinin özel hisse ispatı yapısı sayesinde bu sorunların ortadan kalktığını açıkladı ve Solana işlemlerinin Google araması kadar ucuz ve hızlı olduğunu söyledi. Phantom ekibinden de benzer bir açıklama geldi. Solana adaptasyonunun, içerik üretici ekonomisini büyütmeye ve yaratıcı içerik miktarını artırmaya yönelik oldukça önemli bir adım olduğu vurgulandı.

Adobe gerekli geliştirme için Quicknode'dan destek alıyor.

DeFi uygulamaları ve NFT'ler için özel olarak geliştirilmiş Solana tabanlı bir cüzdan olan Phantom entegrasyonu, Web3 altyapı platformu QuickNode'un kullanımını gerektiriyor. Bu nedenle Adobe, bu entegrasyon için Web3 yazılımları kullanıyor ve böylece Solana'nın ana ağına erişebiliyor. QuickNode ise Solana ağının %50'den fazlasını besleyerek en önemli düğüm sağlayıcısı işlevi görüyor ve geliştirmede kilit rol oynuyor.

Adobe ilk günden beri NFT üreticilerini koruyan önlemler alıyor.

İlk günden beri NFT alanına ilgi duyan Adobe, Photoshop'ta hazırlanan NFT'ler için sanatçıyı belirleme imkanı sunuyordu. Bu şekilde tasarımcının Adobe ID üzerinden NFT'leri kişisel cüzdanına bağlamasına izin veriyordu. Son dönemde yapılan bir yenilik de içeriklerin ve manipüle edilen imajların önüne geçme yönündeydi. Bu şekilde artık görsele katkıda bulunan kişiler açıkça görüntülenebilecek ve eserin özgünlüğü kesin olarak kanıtlanabilecek. Behance Photoshop kullanıcıları deepfake ve benzeri manipülasyonlara karşı içeriklerini koruyabilecek. Ek olarak hesap çalma ve hacklenme sorunları da bu yöntemle engellenmiş olacak.

Adobe sağladığı özelliklerle NFT tasarımcılarını üretmeye teşvik ediyor ve yeni iş kolları yaratıyor.

Adobe'un sunduğu tüm bu özellikler, yaratıcı iş kollarını artırmayı ve bu şekilde para kazananlara destek olmayı hedefliyor. Yaratıcı, özgün ve kaliteli NFT üretimleri için sanatçıları teşvik eden bu güvenilir program; oldukça önemli bir fırsat olarak değerlendiriliyor. Solana'nın çevre dostu ve düşük ücretli NFT'leri tasarımcılara her açıdan kolaylık sağlıyor. Behance tasarımcıları artık Solana tabanlı Phantom cüzdanlarını hesaplarına hızlıca bağlayabiliyor ve NFT'lerini profillerinde sergileyebiliyor. Bu sayede NFT üreticileri için yepyeni fırsatlar doğuyor.

Popüler İçerikler

Apar Topar Çıkarılmışlardı: Kızılcık Şerbeti'nde Giray ve Heves Ayrılığının Gerçek Nedeni Ortaya Çıktı
İzmir'de 5 Küçük Kardeşin Öldüğü Yangın Faciası: Bakanlık, Aileyi 18 Kez Ziyaret Etmiş!
Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen İçin Fenerbahçe Napoli ile Temasa Geçti