Adliyeye Sevk Edildi: Kılıçdaroğlu'na Yumruk Atan Saldırgan 'Galeyana Gelmiş'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yumruk atan saldırgan Osman Sarıgün, Sivrihisar'da yakalandı ve gözaltına alındı. Çubuk Adliyesi'ne sevk edilen Sarıgün ilk ifadesinde 'Galeyana gelerek Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını' söyledi. Öte yandan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Osman Sarıgün’ün AKP üyesi olduğunu ve kesin ihraç talebiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini açıkladı. 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na dün şehit cenazesinde düzenlenen saldırıya ilişkin soruşturma sürüyor.

Olaydan sonra kaçıp, ortadan kaybolan Osman Sarıgün, Çubuk'a yaklaşık 190 kilometre uzaklıkta, Eskişehir'in Sivrihisar ilçesinde yakalanıp, gözaltına alındı.

Sarıgün'ün, Çubuk İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki işlemleri tamamlandı ve Çubuk Adliyesi'ne sevk edildi. 

DHA, Sarıgün'ün jandarmadaki ilk ifadesinde, 'kalabalık arasında galeyana gelerek Kılıçdaroğlu'na yumruk attığını söylediğini' aktardı. 

Sarıgün'ün, adliyedeki işlemleri sürerken, gözaltında bulunan diğer 8 kişi serbest bırakıldı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, "Olaya karıştıkları iddia edilen diğer şüphelilerin kimlik tespiti ve araştırılması işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Olay çok yönlü olarak tüm ayrıntılarıyla araştırılmaktadır" denildi.

Polis görüntülerden, Kılıçdaroğlu'na direkt fiziki müdahalede bulunan kişilerin kimliğini tespit etti.

NTV'nin aktardığı bilgiye göre saldırı öncesi, sosyal medyadan Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan paylaşımlar ve eylem çağrıları da mercek altında.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik: "Osman Sarıgün’ün partimiz üyesi olduğu görülmüştür. Kesin ihraç talebiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevkine karar vermiştir."

Neler yaşanmıştı?

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'na Şehit Cenazesinde Saldırı

Kılıçdaroğlu, güvenlik için götürüldüğü evden zırhlı araçla çıkarılmış, saldırıya ilişkin, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı.

Çirkin saldırı sonrası tepkiler çığ gibi büyümüştü.

Kılıçdaroğlu’na Ankara’da Yapılan Saldırının Ardından Sosyal Medyada Yapılan Yorumlar

Kılıçdaroğlu saldırı sonrası yaptığı ilk açıklamada 'Beni üzen şehide yapılan saygısızlıktır' demişti.

Saldırı Sonrası Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Açıklama: 'O Şehitler 82 Milyonun Şehididir'

Popüler İçerikler

Avukatı Doğruladı: Tutukluluğunun Devam Etmesini Kaldıramayan Dilan Polat İntihara Kalkıştı!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Arzu Sabancı'nın "A" Harfli Ekmeğini Kesen Çalışanın 1 Mayısını Kutlayarak Hepimizi Güldüren Kullanıcı
YORUMLAR
22.04.2019

olum sakın ölmeyin lan sakın hepiniz hesabını vereceksiniz hiç birinizin yanına kalmayacak bu yaptıklarınız iktidardan destek ve istihbarat alarak bu yaptıklarınızın hesabını er yada geç iktidarla beraber hesabını vereceksiniz sakın ölmeyin o günler yaklaşıyor iktidar günden güne eriyor bu son çırpınışları son hamleleri

22.04.2019

en büyük temennim süründüklerini, hak yiyerek elde etmiş oldukları tüm mal varlıklarını kaybettiklerini görmek.

22.04.2019

ne güzel memleket , oğlu asker olan kılıçdaroğluna galyana gelirsin. oğlu çürük raporu alıp bedelli askerlik yapana galyana gelmezsin. Haburda teroristleri karşılayanlara galyana gelmezsin, osloda pkk lırla pazarlık yapana, diyarbakırda megri megri diye şarkı söyleyene, apo piçinin mektubunu okutana, ayaklarına ziyaretçi gönderene galyana gelmezsin, ama ne hikmetse belediyeleri kaybetmeye başladıklarında birilerinin galyanına çok rahat geliniyor. Siz düşünmüyorsunuz, zaten sizin yerinize düşünenler var.

22.04.2019

Moron bunlar kardeş bu moronlarin kendi düşüncesi yok a haber ATV show TV izlerler sorgu sual etmeden düşünce benimserler onu sormazlar hiç bu böyle mi lan diye

Pasif Kullanıcı
22.04.2019

Farkındamısınız nedense kafa kesmeler , insanları yakmalar , makineli tüfekle taramalar , kadınların başını taşlamalar vs hepsinde allahu ekber naraları atılıyor. Allahu ekber kelimesi sizin yüzünüzden insanların beyninde yalnızca orada çok kötü birşey yaşanacağını çağrıştırıyor..Bunlar o kadar beyinsiz ki orada Kılıçdaroğlunu yaksalar allah adına yaptığını sanacak ve mahkemeye çıktığında galeyana geldim diyecek. Sizin gibi cahil beyinsiz piç kuruları yüzünden dinden soğudu herkes...

TÜM YORUMLARI OKU (86)