'Adliyede Bir Gün' Paylaşımıyla Sosyal Medyada Gündem Olan Avukata Soruşturma

Avukat Fatma Begüm Kaçmaz'ın 'Adliye bir gün' başlığı ile sosyal medyadan paylaştığı video tepki çekti. İstanbul Barosu söz konusu paylaşımla ilgili soruşturma başlattı. Kaçmaz'ın ifadesi alınacak.

İstanbul Barosu’na kayıtlı olan avukat Fatma Begüm Kaçmaz'ın sosyal medya hesabından paylaştığı, “Avukatın bir günü” isimli video sosyal medyada gündem oldu. Kaçmaz'a paylaşımının meslek etiğine uygun olmadığı yönünde eleştiriler yöneltildi.

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, gelen tepkilerin ardından sosyal medya hesabından 'Yönetim Kurulumuz tarafından gereği yerine getirilmiştir. Daha fazla yorum amaca hizmet ediyor' açıklamasında bulundu.

Baro soruşturma açtı

DHA'nın aktardığı bilgiye göre, avukat Fatma Begüm Kaçmaz hakkında İstanbul Barosu Yönetim Kurulu tarafından soruşturma başlatıldı. Yönetim Kurulu, avukat Fatma Begüm Kaçmaz'ın konuyla ilgili savunmasını aldıktan sonra Disiplin Kurulu'na sevk edilip edilmeyeceğine ilişkin bir karar verecek. Avukatlık Kanunu'nun 55. maddesine göre, avukatların reklam yasağı bulunuyor. Yasak kapsamı ise Türkiye Barolar Birliğince düzenlenen 'reklam yasağı yönetmeliğiyle' belirleniyor.

İşte o video 📹

Avukatın paylaşım yaptığı videoda ise adliyede gelişi, duruşma sonrası yaptığı konuşması ve lüks aracıyla adliyeden ayrılışı yer alıyor.

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
Fatih Erbakan'dan Devlet Bahçeli'yi Kızdıracak Sözler: "Dedem Yaşında İnsan"
YORUMLAR
12.10.2019

her yere lokmacı açar gibi üniversite açarlarsa böyle oluyor işte

12.10.2019

Kadini kiskanmislar hepsi bu. Yaptiginda en ufak bir beis gormedim ben. Hem cinsleri yine ifsa edelim cunku cok kiskandik degil mi kizlar diyip karistirmis ortaligi. Halbu ki kadin ne kadar enerjisi yuksek, motive birine benziyor. Sosyal medyada o kadar cok geri zekali var ki bir gonderirnin altina 50 kisi birbirinin yorumunu kopyalayip yapistiranlar vs. baktikca insana haline sukrettiren bir suru insan var. Yani onlarin yaptigi lincle benim algim degismiyor en azindan

12.10.2019

Meslek etiğine ve tüzüğüne aykırı bir şey yapmış ve soruşturma açılmış. Neden hem cinslerinin bir hareketi olarak görüyorsun bunu anlamadım. Ha sonradan linç amaçlı yorumlar ayrı ama net bir mesleki hata var.

Ne abartmışsınız yahu. Eğer müvekkilini çekmediyse. Davasıyla ilgili verilmemesi gereken bir bilgi vermediyse avukat adaylarına da faydalı bile olabilir. Sanki adalet sistemimiz süpermiş gibi bunu eleştirmeyi anlamıyorum. Hakimin davanın iki tarafından biri olan Kıvanç Tatlıtuğ ile fotoğraf çektirmesi etik değil ama avukatın bence gününü anlatması yanlış değil tabii sadece adliyenin içinde çekim yapmak yasak mı onu bilmiyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (29)