Hazal Kaya ve Çağatay Ulusoy'un başrollerde yer aldığı Adını Feriha Koydum, 2011-2012 yıllarına damga vuran yerli diziler arasındaydı. Adını Feriha Koydum'un tekrar bölümleri hala çok izlenirken diziye senaryosunun esinlenme olduğuna dair dava açılmıştı. Söz konusu dava tam 14 yıl sonra sonuçlandı.
Mahkeme, dizinin senaryosu ile edebiyatımızın usta isimlerinden 91 yaşındaki Gülten Dayıoğlu’nun çok okunan romanı 'Yeşil Kiraz' arasında benzerlik ve bağlantı bulunduğu kararına vardı.
Görüşmede taraflar arasında yeni bir dönem başlatan adımlar atıldı. Medyapım, 2007 yılında kurulan Gülten Dayıoğlu Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Vakfı’na 10 yıl boyunca ana sponsor olma kararı aldı.
Bununla birlikte Dayıoğlu’nun eserlerini daha geniş izleyici kitleleriyle buluşturmak amacıyla Dayıoğlu Sanat Ltd. ile ortak projeler geliştirilmesi konusunda prensip anlaşmasına varıldı. Planlanan çalışmalar arasında yazarın hayatını ve edebi mirasını odağına alacak bir belgesel projesi de bulunuyor.
ben dizi ilk yayınlandığında demiştim Yeşil Kiraz kitabından alınmıştır diye şimdi anlamaları için baya geç kalınmış