8,5 Adımda arabe'ks' Rapçi Olmak

Türkiye'de bir virüs gibi yayılan ve bir çok genci peşinden sürükleyen bu yeni müzik(?) akımına siz de 8,5 adımda dahil olabilirsiniz.

Bilindiği üzere arabesk müzik doğunun ezgileri ile harmanlanmış ve ülkemizde bir çok sanatçı tarafından icra edilmiş, ve hatta bir çok hayranı olan bir tür. Rap ise batının aceleci ve isyankar tavrını ortaya koyan bambaşka bir müzik. bu İki kel alaka türü birbiri ile harmanlamak ise bambaşka bir kafa.

Neden 8,5 adım?

1. Öncelikle arabesk rap'in en önemli kaynağı aşk acısıdır. Bir karşılıksız, imkansız aşk edinin.

Gerçekçi ol imkansızı iste. Amele sümüğü gibi tipinle Adriana Lima iste. Sevgilisiz yaşayacaksınız, jedi hayatı süreceksiniz.

2. Aldatılmış olmak ya da kavuşamamak oldukça önemli

Sevdiğiniz sizden hoşlansa bile siz hoşlanmayacaksınız. Aşk acısı çekin. Gerekiyorsa sevgilinizden ayrılın ama o acıyı çekin.

Durun! Sevgiliniz yok mu? O zaman platonik takılın. Sektörde daha rahat tutunursunuz.

3. Beat bulmak şart

Müzik arabesk rap için önemli değildir. Çünkü zaten tek bir melodi ile döner tüm piyasa. Onu dert etmeyin. Açın youtube'dan bakın bi iki parça hepsi aynı melodi.

4. Afilli bir isim

Beat tamam. Şimdi kendinize okkalı bir nick name bulun. Sonuçta bu sözleri yazacak olan sizsiniz ve pop şarkıcısı gibi Ali Veli Bedan Mardini gibi isim kullanamazsınız. Karizmanıza yakışmaz. Varoşluğu, fakirliği, en önemli özelliğinizi gösteren bi nick name bulun.

Piyasadan örnekler:

Mc Yakışıklı,Arsız Bela,Qurisma78,Cilalı İbo

Dip not: Bir de ne olacağınızı belirleyin Mc mi? Dj mi? Ne olacan?????

5. Söz yazıcan agaaaaaaa

Sözler rap müziğin belidir.  Ama arabesk rap'in değil. Neden mi? Çünkü müzikte tek melodi olması gibi sözlerde de tek bir ana tema vardır; 'ben seni çok sevdim, sen beni sevmedin!!' Unutmayın sözlerde varoşluk ve gururlu fakir çizgisinden çıkmamanız gerek. Annenize mütemadiyen kızacaksınız. beni neden doğurdun gariban anaam gibisinden.

Size ufak bie örnek!yoooğğ yeeaaaa 

arabeks rep samsun taym

kaRizma 55 

enciniyır rekırds 

hııııııaaaaahhhhhhhh

6. Tek tabanca olmayın hemen Feat olayına girin

Tek başınıza bu sanatı icra etmek istiyorsanız biraz daha düşünün derim. Hemen bir kanka bulup feat olayına girin.Örneğin yukarıda ki demo sözler şöyle olsa;

yoooğğ yeeaaaa

kaRizma 55 feat mc yaralı mühendis

2014 

arabeks rep samsun taym

enciniyır rekırds 

ellere gitmiş kankağğğ

hııııııaaaaahhhhhhhh

Bakın nasılda vurucu oldu.Kapağa vurasım geldi vallahi !

8. Klip taymmm

Klip demişken dans gösteriniz genelde seyirciyi havaya sokacak bir performans olmalıdır. Bir elde mikrofon diğer el aşağı yukarı sallanarak bu performansı taçlandırabilirsiniz. Eğer 8. madde sizi kesmezse mahalleden 2-3 apaçi toplayın. arkanızda takılsınlar.  Not: Yukarıdaki klip youtube'da elini yakmış kız olarak geçmektedir.

Arabesk rap bir felsefedir. Bir tükeniş bir ''la mort dans l'ame'' aslında. İnsanın en kalbi duygularını bir melodi üzerine kazımasıdır. Bu görev sizi yavaş yavaş tüketecektir.

Şaka lan şaka. O kadar kapak vurmaya kova vurmaya ciğer mi dayanır?

Popüler İçerikler

A Milli Kadın Voleybol Takımımız Milletler Ligi'nde Hollanda'yı Mağlup Etmeyi Başardı!
İran'ın Cumhurbaşkanı Reisi'nin Ölümü Nedeniyle Türkiye'de 1 Günlük Milli Yas İlan Edildi
Fenerbahçe Kadın Voleybol'un Genç Yıldızı Duru Türknas'ı Yakından Tanıyalım!