Ubisoft'un merakla beklenen yeni oyunu Far Cry 5 sonunda çıktı. Serinin en iyisi olmaya aday Far Cry 5'in detaylarına hep beraber göz atalım.
Ubisoft'un merakla beklenen yeni oyunu Far Cry 5 sonunda çıktı. Serinin en iyisi olmaya aday Far Cry 5'in detaylarına hep beraber göz atalım.
Oyun Montana'nın Hope kasabasında geçiyor. Ormanlık alanları, nehirleri ve arazileriyle hayallerdeki Amerikan kasabası modelini tamamen yansıtan bir dünya yaratılmış. Herkesin yaşamak isteyeceği türden bir atmosfere sahip. Tabii başlarındaki tarikatı saymazsak.
Tarikatın lideri Joseph Seed, kasabayı 3 bölüme ayırıp, bu bölümleri de kardeşlerinin kontrolüne vermiş. Kendisi de olayın başındaki esas adam. Tarikat kasabada o kadar güçlenmiş durumda ki kimse olanlara karşı koyamıyor, tarikata dahil olmayanlar günahkar olarak adlandırılıp infaz ediliyor.
Tabii ki Joseph'i tutuklamayı başaramayıp elimizden kaçırmamızla birlikte hikaye başlıyor. Kasabanın her yerini sarmış, kendi dev heykelini bile yaptırmış bir tarikat liderine karşı tek tabanca mücadele etmek olanaksız. Bu yüzden tarikata karşı insanları ayaklandırarak bir direniş toplamaya çalışıyoruz. Rehin alınan insanları kurtarmak, tarikat yapılarını yok etmek ve bölgeleri ele geçirmek elinizdeki direnişi güçlendirmenizi sağlıyor.
Hafif makinelilerden ağır makinelilere, yaydan tabancalara onlarca silah seçeneği oyunda mevcut. Dürbün, susturucu gibi ekipmanlarla da silahlarınızı geliştirme imkanı sunulmuş.
Evet şaşırtıcı bir şekilde bu sefer sıkıcı yan görevler yok. Oyunun başında bir kuleye tırmanırken 'Yine mi?' diye içimizden geçirsek de, Ubisoft kendisiyle dalga geçerek bunun tek seferlik bir gönderme olduğunu anlamamızı sağlıyor. Yan görevler birbirinden farklı ve ana görevlerden ayırmak pek mümkün değil.
Uçakla akrobasi yapmaktan tutun da dağlarda zamana karşı yarışmaya, okunuzla ava çıkıp nehir kıyısında sakince balık tutmaya kadar birçok aktiviteyi de yaparak keyifli vakit geçirebilirsiniz.
Kasabanın her yerinde sürekli bir olay mevcut. Arabaya atlayıp 100 metre yol gittiğinizde bile en az bir iki tarikat üyesiyle karşılaşmak mümkün. Ancak oyun sizi bu aksiyonun içine girmeniz için zorlamıyor. Olaylara müdahale etmeden uzaklaşırsanız nadir durumlar dışında peşinize takılan olmayacaktır.
Oyunun dünyası ve atmosferi oldukça güzel görünüyor. Deneyimlediğim PS4 cephesinde bir iki ufak grafik hatası ve düşmanların bazen aptalca davranması dışında kötü görünen hiçbir şey yok. Çatışma sırasında vuruş hissi oldukça güzel ayarlanmış. VIP tarikat üyelerinin ölmesi biraz daha zor olduğu için gerçekçiliği az da olsa baltalıyor.
Grafikleri, kötü adamları, yan görevleri, hikayesi, oynanışı, atmosferi ve 35-40 saatlik oynanış süresiyle Far Cry 5 eli aşırı güçlü bir oyun olmuş. Yapay zeka ve nadir grafik hataları ise oyunun kötü denebilecek kısımları. Ki basit bir yama ile düzeltilecek bu sorunlar ortadan kaldırıldığında elimizde kusursuza yakın bir yapım geçmiş olacak.
Tüm sevincimiz çıkış fiyatını görünce bitecek biliyosunuz dimi
Hmmm Heykeller falan tarikat yapıları ve bunları yıkmak vs. Halkı ayaklandırmak Just cause serisi geldi aklıma
oyun gümbür gümbü geliyor benim pc de gümbür gümbür ölüme gidiyor