Adım Attıkları Her Alanda Maruz Kaldıkları Cinsiyetçi ve Yargılayıcı Davranışları Anlatan 18 Kadın

Her kadın bunları kesinlikle yaşamıştır...

Twitter'dan kadın takipçilerimize maruz kaldıkları cinsiyetçi davranışları sorduk. Verilen cevaplar kadınların her alanda karşılaştıkları zorlukları bir kez daha anlamamızı sağladı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18. "Ben yaşamadım" diyen kadın aramızda yoktur herhalde ama biz yine soralım: Sizin başınıza bu tarz olaylar geldi mi?

Popüler İçerikler

Diyanet, "Karalamalara Rağmen" Diyerek Duyurdu: Din Adamlarına Güven Oranı Açıklandı
Rasim Ozan Kütahyalı'dan 'Yatırım Tavsiyesi Olmayan' Açıklama: "Araba ve Konut Almayın. Fiyatlar Düşecek"
Nagehan Alçı'dan Canlı Yayında Güldüren Rasim Ozan Kütahyalı Göndermesi: "Neler Çektim"
YORUMLAR
26.11.2020

Benim bunun tersini anlatacağım bir şey var aslında. Babam dağın başında, merkeze uzak bir şantiyede çalıştığı zaman kadın bir inşaat mühendisi işe alınmış. Kadına ' bu işi burda, bunca erkeğin yanında yapamazsın' demek yerine, şantiyedeki erkekleri toplayıp 'kadın bir çalışan işe başladığı için, hareketlerine dikkat etmeleri gerektiğini ve rahatsızlık vermemeleri 'söylenmiş. Çok düşünceli bir davranış.

26.11.2020

Yanlış anlamayın lütfen, bu durumun birilerini sapık durumuna sokmakla alakası yok. Nezaket kurallarını uygulamak açısından önemli bir şey bence bu. Aralarından kim düzgün kim sağlam nerden bilinebilir? Elbette bir şeylerin önünü kesmek için önden uyarmak en mantıklısı. Ki burda durum başka. Şirkete yeni katılan biri için, çalışanların önceden bilgilendirilmesi gibi düşünebilirsin. Tr şartlarında bu tür nezaket göstergesi olaylar, tam tersine alkışlanacak türden şeyler :)

26.11.2020

Grafik tasarımcıyım. Bir gün bir müşteri benim bu işi yapamayacağımı söyledi ve benim işi bilip bilmediğimi test etmek için yanıma oturup, şunu çiz bunu çiz bi bakayım dedi. Aşırı sinirlendim. Bir süre sonra patronumun bana bu muamelenin yapılmasına ses çıkartmadığı için işten ayrıldım. Kadın bir tasarımcı olarak piyasadaki en iyileri donumda sallıyorum şimdi. Bu işin kadını-erkeği olduğunu insanlara ne düşündürüyor bilmiyorum. Mantıklı tek sebep dahi yok.

26.11.2020

ben de grafik tasarımcıyım ve aynısı kesinlikle çoğu yerde yaşanıyor. kadın çalışanın eksik olduğunu düşünüp başında durup çizdirmeye kalkıyorlar. ne kadar profesyonel olduğunu sırf kadın olduğun için kabul etmiyorlar

26.11.2020

Birkaç sene önce abimle ben otururken ''Ben de Instagram açacağım ya.'' demiştim. Abim de '' İzin aldın mı? Babama söylerim. '' diyerek beni tehdit etti. '' Senin ve diğer abiminde var hesabı. Siz izin almadan açmıştınız. Size bir şey demedi. '' dediğim zaman '' Ben erkeğim. '' diye bir savunmaya geçti. O an beynimde şimşekler çaktı. '' Ee erkeksen ne olmuş? Gökten zembille mi indin? Direkt cennetle mi müjdelendin. '' diye çıkışmıştım. Babamı kendisi gibi sanmasına da ayrı sinirlenmiştim. Hala aklıma geldikçe sinirlenirim.

29.11.2020

Sosyal medyada ne tipler var bi bilseniz, sana güvenirler de çevredeki insanlar çok ayarsız..

TÜM YORUMLARI OKU (31)