Adet Öncesi Sendrom (PMS)

Bu yazı kadınları, aslında dolaylı yoldan erkekleri de ilgilendiriyor. Çoğu kadın adet öncesi dönemde öyle sorunlar yaşıyor ki bu durum, birlikte yaşadıkları erkekleri de ister istemez etkiliyor.

Aşırı yorgunluk, sıkıntı, asabiyet, üzüntü hali, içe kapanma, göğüste hassasiyet, kas ve baş ağrıları, karın şişliği, kabızlık, sivilcelenme adet öncesi hissedilen rahatsızlıklardan bazıları. Bu belirtilerin şiddeti kişiden kişiye değişiyor ve bazen öyle bir hale geliyor ki günlük yaşamı olumsuz yönde etkiliyor. Premenstruel Sendrom (PMS) da denilen adet öncesi sendrom, kadının sosyal yaşantısını derinden etkileyen bir durum olarak kabul ediliyor.

Nedeni tam olarak belli olmamakla birlikte PMS, özellikle sinir sisteminin üzerinde etkili B vitaminleri, magnezyum (magnezyum eksikliği tatlılara karşı aşırı bir istek yaratabiliyor), çinko, kalsiyum gibi minerallerin eksikliğinde görülebiliyor. Bunun yanında hormonal dengesizlik, kan şekerinin düşük olması, vücutta aşırı sıvı tutulması, bazı psikolojik nedenler de PMS’yi ortaya çıkarabiliyor.

Adet gören her 4 kadından 3’ünde görülebilen, fakat bazılarında çok ağır seyreden bu dönemsel rahatsızlıkların üstesinden gelebilmek için uzmanların birkaç önerisi var:

Popüler İçerikler

Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
İdeal Evlilik Yaşı Tartışması Aldı Başını Gitti "Çağımız 30 Yaşından Önceki Evliliği Taşıyamaz"
Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!