'Aday Olun' Çağrısını Geri Çeken Ümit Özdağ'dan Mansur Yavaş'a Yaylım Ateşi!

Türkiye 2023 seçimlerine hazırlandığı günlerde siyaset gündemindeki hareketlilik durulmuyor. Millet İttifakı olarak seçime girmeye hazırlanan Altılı Masa cephesinde de sert rüzgarlar esiyor.

İyi Parti lideri Meral Akşener'in ortak aday olarak gösterilen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu kararına tepki göstererek Altılı Masa'dan ayrıldı.

Masadan kalkan Akşener, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’na "Millet sizi göreve çağırıyor.'' sözleriyle adaylık çağrısında bulundu.

Nisan 2022’den bu yana Yavaş’a adaylık çağrısında bulunan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, çağrısını bir kez daha tekrarlayarak yurttaşları pazar günü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önüne davet etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise ''Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz.'' açıklamalarıyla Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini belirtti.

“Bugüne kadar yaptığımız açıklamalarda Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu'nun iradesi dışında hareket etmeyeceğimizi belirtmiştik. Aynı çizgideyiz. Temennimiz, Millet İttifakı'nın tüm paydaşlarıyla yoluna devam etmesidir.”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alan Yavaş'ın açıklamasının ardından Ümit Özdağ'dan yeni videolu bir paylaşım geldi.

2022 yılının Nisan ayından bu yana Mansur Yavaş'a adaylık çağrısında bulunup geri yanıt alamadıklarını belirten Özdağ'dan adeta yaylım ateşi geldi.

Özdağ paylaşımını ''Mansur Bey, Türk Milleti’ni üzdünüz! Ancak Türk Milleti büyük bir millettir. Umutların tükendiği düşünüldüğünde mucizeler yaratır. Mansur başkan olsa da olmasa da Saray rejimi gidecek, sığınmacılar gidecek.'' notuyla yayınladı.

Yavaş'tan vazgeçen Özdağ, ''Türk halkına çağrıda bulunduk. Ankara Büyükşehir Belediyesi önünde (pazar günü) toplanarak Mansur Yavaş’ı göreve davet edin dedik. Halk kendi adayını göstersin istedik.'' ifadelerini kullandı.

''Ne yazık ki Mansur bey halkın bu talebini göstermesini beklemeden, esas bağlılığını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve Türk milletine göstermesi gerekirken göstermedi ve Kemal Kılıçdaroğlu’na bağlılığını bir kez daha ifade etti.''

''Biz de dünkü davet geri çekiyoruz. Buradan sayın Mansur Yavaş’a sesleniyorum. Size duyulan güvene, sevgiye ihanet etmeye hakkınız yoktur. Gerçekten büyük bir hayal kırıklığı yaratıyorsunuz keşke böyle yapmasaydınız.''

Ümit Özdağ'ın açıklamaları

İlginizi Çekebilir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Altılı Masa'dan Ayrılışına Siyasi İsimlerden Gelen Tepkiler
Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, Akşener'le Görüşecek
Muharrem İnce, Tanju Özcan ve Meral Akşener: İYİ Parti’nin Adayı Kim Olacak?

Popüler İçerikler

Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
04.03.2023

Halk sizi göreve çagırırken göstermiş olduğunuz cesaretsizliği unutmayacağız. Eğer mansur yavaş adaylığı kabul etseydi hem kk ya hem hükümete fark atarak kazanacaktı belki de

05.03.2023

bir faşist trolün ıslak rüyalarını gerçek sanmayın. mansur yavaş rte ile savaşmamış, rte tarafından yıpratılmamış, ülkenin genel siyasi gündemleriyle ilgili fikirlerini açıklamamış, pandemideki güzel çabalarıyla siyaset yapmadan rteye karşı alınabilecek max potansiyel oyu elde ediyor gibi görünüyor anketlerde. aday olunca siyaset yapmak zorunda kalacak, ahaber izleyicisi, telefonunda dombırayı zil sesi yapmış kitlelere aa aslında mansur iyi biri değilmiş dedirtecek kirli propagandalar yapılacak, yüzde 10 12lik hdp seçmeninden zaten oy alamayacak. kk ise zaten rteye karşı alınacak oyların minimum seviyesinde ki bir çok ankette bu minimum oyla bile önde görünüyor, bir de bunun üzerine yapacağı ataklarla daha fazla oy alma potansiyeli olan birisi. Alevi diye kılıçdara oy vermeyecek potansiyelde olan kitlenin gerçekten rte dışında bir adaya oy verebileceğini düşünüyor musunuz?

Akp'nin can simidi ümit özdağ bir sus

Sende onla sg sıktınız baydınız

04.03.2023

Ya bi sktrin gidin kendi adayınızı çıkarın.el şeyiyle gerdeğe girmeye çalışıyo herkes.Herkesin özgür iradesi sanane ulan.

TÜM YORUMLARI OKU (17)