Aday Gösterilmeyen Tunç Soyer’den İlk Açıklama: “En Hafif Tabiriyle Nezaketsizlik”

CHP’de dün gerçekleştirilen MYK sonrasında İzmir Büyükşehir Belediyesi için aday Cemil Tugay olmuştu.

Mevcut başkan Tunç Soyer, aday gösterilmemesi sonrasında ilk kez konuştu ve CHP yönetimini eleştirdi.

“35 yıl boyunca Cumhuriyet Halk Partisi’nin neferi olmaktan gurur duyduğum Büyükşehir Belediye Başkanlığımın ilk döneminin sonunda, yeni bir dönem için aday gösterilmeyeceğimin, MYK toplantısından 5 dakika önce tarafıma tebliğ edilmiş olmasını en hafif deyimle siyasi nezaketsizlik olarak değerlendiriyorum. Ancak bu nezaketsizlikten daha vahiminin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin aday belirleme süreçlerindeki eksikleri ve hataları olduğunu düşünüyorum.”

“Öncelikle Genel Merkez tarafından kapalı kapılar ardında yürütülen çalışmalar, yapıldığı söylenen memnuniyet anketleri, sayısı, yöntemi ve sonuçları usulen ve esasen adil değildir. Adaylık süreçlerinde tüm belediye başkanları için aynı objektif kriterlerin uygulanması gerekirken, ne yazık ki böyle olmamıştır.”

“Ayrıca örgütün sesinin dinlendiğine, tabanın ve sivil toplum kuruluşlarının tercihlerinin dikkate alındığına dair de hiçbir emare bulunmamaktadır. Talep edilmesine rağmen ön seçim de yapılmamış, süreç İzmir halkıyla şeffaf bir şekilde paylaşılmamıştır. Bütün bunlar yapılmadığı gibi sadece siyasi ödüllendirme ve cezalandırma yoluna gidilmiş olması kaygı vericidir. Sürecin bütünü değerlendirildiğinde ise adayların açıklanmasında yaşanan gecikme İzmir halkına saygısızlıktır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

CHP’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi Adayı Belli Oldu: CHP’nin İzmir Adayı Cemil Tugay Oldu
CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Cemil Tugay Hakkındaki İddialar: “Acemiliğime Geldi”

Popüler İçerikler

Harçlığını Çıkarmak İçin Kuryelik Yaparken Bıçaklanarak Öldürülmüştü! Olay Anı Güvenlik Kamerasına Yansıdı
Nasip Olur mu Be? İstanbul Boğazı'nda "Seni Yerler" Dinleyen Adam Yalı Balkonunda Sezen Aksu'yla Karşılaştı!
Apartmanın Bodrumunda Cinsel İlişkiye Girerken Yakalanan Çift, Ev Sahibini Dövdü!
YORUMLAR
30.01.2024

başkan çalışmıyosun sanırım, sanırım diyorum çünkü sadece duydum, birbiriyle alakası olmayan bir çok izmirli dostumdan, hem de hepsi chp'li. şov tarafının iyi olduğunu televizyonlarda gördük, biliyoruz ama belediye yerine sahne işlerine mi girsen?

30.01.2024

Şimdi hakkını verelim, para gelmeyince yapılabilecek şeyler kısıtlı. Ama tek yaptığı şey yıllar süren metro istasyonunu açmak oldu. Yollar berbat. Çöp kutuları yer altına alınmıştı sistem bozuldu tekrar yer üstüne alındı. Sinek sorunu çok oldu. Toplu ulaşım hala sıkıntılı. vs. vs. İlla yeni bir şeyler yapmak gerekmiyor. Var olan parayı doğru yerlere kanalize edip var olan sistemin düzgün işlemesini sağlasa yeterdi.

30.01.2024

bravo, başınız göğe ermiştir artık. aday olana kadar parti. olmaz ise yerin dibine batsın parti. sorsanız en iyi, en dürüst, en vatansever onlar. hiçbirinize inanmıyoruz. siyasetçilerden bıktık usandık. hiç isteyerek oy vermiyoruz. ama sizden bin kat daha kotuler olduğu için mecburen size oy vermek zorunda hissediyoruz kendimizi. Ne heyecanımız, ne umudumuz, ne bağımız kalmadı. ülkede olan hicbirsey artık bizi ilgilendirmiyor. konuşmaktan başka yaptığınız bir şey yok. grup toplantısında konuş, reddedilecegini bildiğiniz önergeler ver, arada bir basın toplantısı yap, bir de gez dolaş... Başka. o kadar işte. Bu ülkede yapılacak en basit ve karlı iş siyaset. din ticaretinden sonra tabi. Ne haliniz varsa görün.

30.01.2024

siyaset böyle abi kim kimi sikerse

TÜM YORUMLARI OKU (31)