Adana’nın Ardından Hatay’da da Arapça Tabelalar Söküldü: 'Görüntü Kirliliği Oluşturuyor'

Geçtiğimiz ay Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Türkçeyi korumak adına yurt dışından gelen sığınmacıların yaşadığı bölgelerde bulunan Arapça tabela, led ışık ve posterlerinin sökülmesinin ardından bu kez de Hatay'da benzer bir uygulama yapıldı. Ancak Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin gerekçesi tabelaların görüntü kirliliği oluşturduğuydu.

Hatay Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan uygulamanın görselli paylaşımının ardından tepkiler de gecikmedi...

Türkiye’de resmi verilere göre 2 milyon 969 bin 669 Suriye uyruklu mülteci yaşıyor. Hatay’da ise yaklaşık 384 bin Suriyeli bulunuyor.

Adana'da da benzer bir uygulama yapılmıştı 👇

Adana'da Tabela Operasyonu: Belediye Arapça Yazılara 'Türkçenin Korunması Adına' El Koydu

Hatay Büyükşehir belediyesi de kent genelinde ‘görüntü kirliliği’ oluşturduğunu söyleyerek Arapça tabelaların söküm işlemine başlandığını duyurdu.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Sosyal medyadan tepkiler...

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Popüler İçerikler

MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
Dilber Yine Yürek Hoplattı: Yeni Pavyon Dansı Geldi!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
21.05.2017

Bİr Hataylı arap kökenli türk olarak Hatay belediyesinin yaptığını kutluyorum. Sadece bahaneyi düzgün bulamamışlar :D . Siz söylemeden söyleyim . Evet bir ırkçıyım. Arapları sevmem. Kadınlarımızı taciz edeni, çocuklara o pislikleri yapanı, hırsızı, katili sevmem. Parasını har vurup harman savuranı, görgüsüzü sevmem. dağdan gelip bağdakini kovanı sevmem. Sadece kan olarak arap olması gerekmiyor. Kafa olarak da arap olanlara karşı ırkçıyım ben. Bıktık sizin boş hümanistliğinizden. Azıcık çevrenizdeki gerçekleri görün. O at gözlüğünüzü çıkarın. Çıkmış bir bakan diyor ki: " sokakta yatanların çoğunluğu bizim halk. Mülteci değil". Bİr de bundan gurur duyarmışçasına söylüyor. benim halkım açken soktuğumun arabı beni ilgilendirmez. Nokta.

Evet Hatay belediyesini kutlaman, Türk dilini sevmen ve bunun hakkında bir dil olmamasını savunman doğru şey. Ama lütfen kendi ırkını sev(her ne kadar arapları hiç hiç hiç sevmesemde.). Kendi kökenini değiştirmeye çalışma. Bir şeyden nefret edeceksen sadece kötü kültürlüleri sevme.

21.05.2017

Türk' üm, topraklarımda da Türkçe dışında dil görmek istemiyorum. Anadil diye ağlayan zırtapozlar, kendi ülkelerine gitsinler. Kimseye saygı ve hoşgörü gösterme zorunluluğum yok. Bu ülkede yaşayan herkes Türkçe konuşacak. Daha fazla ilde bu tarz haberleri bekliyorum.

Pasif Kullanıcı
22.05.2017

Burası sadece senin toprağın değil. O savaşta Arap Kürt Acem Laz Çerkes herkes beraber savaştı. Sen gelip benim toprağım dersen hoş olmaz. Yüzyıllar boyu Osmanlı nasıl yönetti dünyayı hoşgörüyle. Türkçe de konuşsunlar başka lisanda konuşsunlar bunlar önemli değil önemli olan Vatanlarını sevmeleri. Bize rakı sofralarında Türkçe konuşup ülkeyi oralarda kurtaracak adam lazım değil. Bize başka bir dilde konuşuyor olsa bile bu ülke için canını verecek adamlar lazım.

22.05.2017

Aferin memleketime! Darısı diğer illere! Arapların bulunduğu hiçbir yerde, medeniyete dair bir şey göremezsiniz! Zira Arapların dünyaya kattığı pek bir şey de yok zaten(yemek ve müzik kültürü hariç). Ayrıca İngilizce tabelalar ile Arapça tabelaları bir tutup, Arapçayı indirenlere “ırkçı” damgası yapıştıran arkadaşlara da fena gülüyorum :D Ülkemde paşa gibi yaşayan hiçbir Suriyeli’ yi istemediğim gibi; bizden rahat yaşamalarını da istemiyorum ben! Kaldı ki; arkadaşım, bugün dünyanın neresine gidersen git kendi dilinin yanında İngilizce tabelalara rastlarsın. Çünkü neden sayın aşşırı hümanist(!) veya Arap sevici yalaka arkadaşım? Çünkü dünyanın her yerinde kabul görmüş bir dildir “İngilizce”. İngilizce tabelayı turistlerin geneli için, Arapça tabelayı sadece Araplar için asarsın. Ve bu Arapça tabelalar "para için her şeyimden vazgeçerim"in ayan beyan gösterisidir. Salak salak Arap sevicilik gösterinizi başka şekilde yapın!

22.05.2017

Arapların dünyaya kattığı pek birşey yok demişsin sonra parantez içinde yemek ve müziği ayrı tutmuşsun. Sen İngilizce tabelalarla Arapça tabelaları bir tutan arkadaşlara fena gülüyormuşsun ya bende sana aynı şekilde gülüyorum şuan. Cebir denilen kavram Arapların bölgesinden çıkmıştır mesela. Keşke biraz araştırıp konuşabilsen demek ki müzik ve yemek dışında da birşey katmışlardır. Arap sevici değilim sadece gerçekleri seven biriyim yanlış anlaşılmasın.

TÜM YORUMLARI OKU (226)