Ancak itirazlara aldırış etmeyen iktidar, 2011’de yeni havalimanı için ilk ihaleyi yaptı. Yap-işlet-devret modeliyle ihaleye çıkan havalimanı ihalesini Skyline Havacılık ile Zonguldak Özel Sivil Havacılık Ortak Girişim Grubu, 357 milyon Euro’yla kazandı. Fakat temel atma töreninden yaklaşık bir yıl sonra ihaleyi alan firma iflas etti. DHMİ, inşaatı tamamen duran havalimanı için şirketle yaptığı sözleşmeyi 2015 yılında feshetti.
2016’ın başında DHMİ, gazetelere ilan vererek projenin Yap-işlet-devret modeli kapsamından çıkartıldığı duyurdu ve havalimanının öz kaynakla yapılacağını açıkladı. İnşaatın tamamlanması için yapılan altyapı ihalesi Hazaryol ve Budakyol Ortak Girişim Grubu’na 224 milyon 874 bin TL’ye verildi. Havalimanının üst yapı işleri için 2018'de düzenlene nihale de 899 milyon TL bedelle TAV- Tepe Akfen- Nehirsu İnşaat ortaklığına verildi.
dünyanın en saçma yerine yapılan, en saçma yapı olacak. Mersin'den mevcut havalanına ortalama 1 saatte gidiliyorken, yeni yapılan havalimanına da 1 saatte gidilecek. Çünkü yapılan yer otobana bir hayli uzak. Sonuç olarak birileri para kazansın diye yapılan rant alanı..
ülkemizin en verimli tarım bölgesinin ortasına hançer gibi kondurmuşlar. sonra niye Yunanistandan pamuk geliyor, İtalyadan pirinç geliyor demeyelim.
Öncelikle "yapacağınız işi s..yim!". De, Adana Havalimanı da çok kötü be kardeşim, o ne eski ve küçük binadır öyle, koskoca Adana'ya yakışıyor mu? Tabii terminal binalarını büyütsen olurdu ama her zamanki gibi peşkeş ülkesi olduğumuz için bunu da yeni havalimanı ile halletmeyi seçtik çok şükür.