Adana'da 'Şirinler' Çetesinin 1 Aydır Çelik Kafeste Hapsettiği 2 Kişi Kurtarıldı

Adana'daki 'Şirinler' çetesi operasyonunda, 1 aydır demir kafes içerisine hapsedilen 2 kişi de kurtarıldı.

Adana İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu kentte 'Şirinler' çetesi olarak bilinen çıkar amaçlı silahlı suç örgütünü deşifre etti.

Liderliğini Ali A.’nın yaptığı örgüte üye olduğu öne sürülen 45 kişiyi tespit eden ekipler, savcılığın şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarmasının ardından operasyon için harekete geçti. Adana merkezli Antalya, Mersin ve Ankara’da belirlenen 43 adrese operasyon gerçekleştirdi.

39 şüpheli gözaltına alındı

Özel harekat timlerinin kapılarını zırhlı araçlarla kırarak girdikleri adreslerde arama yapan ekipler, haklarında yakalama kararı bulunan 39 şüpheliyi gözaltına aldı. Adreslerdeki aramalarda da ruhsatsız 10 tabanca, 16 av tüfeği, 122 bin TL para, toplam değerleri 1 milyon 150 bin TL olan çek ve senet, 4 sinyal kesici cihaz, Bank Asya’ya ait pos cihazı, 1 F serisi Amerikan Doları, 3 telsiz, polis üniforması ve çok sayıda kesici ve delici alet ele geçirildi. Adreslerinde bulunmayan 6 şüpheliyi yakalama çalışmaları ise sürüyor.

Dar kafeslerde tutulan kişiler, polisin operasyonuyla kurtarıldı

Öte yandan örgütün, etkili olduğu bölgelerde menfaatlerine ters düştüğü öne sürülen 2 kişiyi rehin aldığı, operasyon kapsamında baskın yapılan bir evdeki çelik kafeslerin içerisinde tuttuğu belirlendi. Yaklaşık bir aydır, dar kafeslerde tutulan kişiler, polisin operasyonuyla kurtarıldı.

Ayrıca örgütün söz konusu adresin etrafını güvenlik kameralarıyla donattığı, izleme odasından olası operasyonlara karşı önlem aldığı saptandı. Adana Adli Tıp Birimi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürülen şüphelilerin, emniyetteki sorgularının sürdüğü bildirildi.

Popüler İçerikler

Araştırma: Türkiye'de En Çok Hangi Yemekler Sipariş Ediliyor?
Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
MHP, TikTok'un Kapatılması İçin Kanun Teklifi Hazırlıyor: "Ahlak Yok Olursa Gelecek Yok Olur"
YORUMLAR
14.07.2021

aq ülkenin anası zikiliyor artık.... yeter beee... ne sokakta, ne işte, ne evde güvendeyiz..

14.07.2021

Bank Asya’ya ait pos cihazı, 1 F serisi Amerikan Doları,fetönün boydan fotoğrafı :) Niçin bu adamların fetöyle ilişkisi varmış gibi göstermeye çalışıyorsunuz? sedat peker diyor ya 15 temmuzun inandırıcılığını yok ediyorsunuz.Hakikaten öyle.Fetöcüler ,himmet,bağış paralarını şirinler taktiği ile iç ediyorlar(şirinler taktiği şuymuş;olaydan haberi olmayan çaycı ,temizlikçi gibi elemanlar üzerinden para transferi)adamlar o şirinlerle Mehmet Sabri Şirin inbaşında olduğu meşhur adanalı şirinler çetesini bank asya pos cihazıyla birbirine bağlamış :)Alkışlamaktan avuçlarım şişti.

14.07.2021

Fetöyle ilişkilendirilmesinin sebebi "bakın biz her türlü suç ve çete ile mücadele ediyoruz, bu çete de gözden kaçırdığımız bir çete değil, fetönün çetesi" diyerek becerisizliklerinin üstünü örtmek. Bir diğer sebebi de fetö ile mücadeleye devam ediyoruz, fetö hiç bitmedi, hala operasyonları devam ediyor diyerek ucu kendilerine dokunacak her türlü kanunsuzlukları fetö kumpası adı altında hem kendilerini aklamak, hem de gelecekteki bu bahsettiğim olası pisliklerin üstünü örtmeye devam etmek için fetöyü güncel tutmak...

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ