Onedio Logo

Adana'da Ortaokulu Öğrencilerine Kabristanda 'Ahiret' Dersi

Kapak Görseli

Adana'da Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu din ve ahlak bilgisi dersi öğretmeni Yaşar Çıraklı, bir grup öğrencisi okul yakınındaki kabristana götürüp, 'ahirete iman, kıyamet ve yeniden dirilme' konulu dersi işledi.

null Görseli

Merkez Sarıçam İlçesi'ndeki Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu öğretmeni Yaşar Çıraklı, dün 7-E sınıfını Burak Mezarlığı'na götürdü. Öğretmen Çıraklı, 'Ahirete iman, kıyamet ve yeniden dirilme' konusunu işlemek için mezarlığa getirdiği öğrencilerine önce mezarlık adabını anlattı. Mezarların arasında duran öğrencilerine mezar hakkında bilinen yanlışlıkları da belirten Yaşar Çıraklı, musalla taşını da gösterip ne işe yaradığı konusunda bilgilendirme yaptı. 12-13 yaşlarındaki öğrencilerin sorularını yanıtlayan Çıraklı, mezarlık dersini de 'sıra dışı' uygulama olarak yorumladı. Yaklaşık 1 saat süren mezarlık dersini öğrenciler ölenler için dua okuyarak tamamladı.

Ders hakkında dönüş yolunda öğrencilerinin izlenimlerini alan Yaşar Çıraklı, yaptıkları sıra dışı uygulama ile çok faydalı sonuçlar aldıklarını, öğrenciler üzerinde müthiş etkili olduğunu kaydetti. Çıraklı ayrıca, mezarlık ziyaretinin ahireti hatırlamak açısından da önemli olduğunu vurguladı.

DHA

Popüler İçerikler

Deniz Baykal’ın Kızı Aslı Baykal’dan Dikkat Çeken Açıklama: "Çok Yararına ve Temiz Siyaset İçin Büyük Adımlar"
Deniz Baykal’ın Kızı Aslı Baykal’dan Dikkat Çeken Açıklama: "Çok Yararına ve Temiz Siyaset İçin Büyük Adımlar"
Ekrem İmamoğlu'nun Diploması İptal Edildi
Ekrem İmamoğlu'nun Diploması İptal Edildi
Devlet Bahçeli PKK'ya Tarih Verdi:  ''4 Mayıs'ta Muş Malazgirt'te Kongresini Toplasın''
Devlet Bahçeli PKK'ya Tarih Verdi: ''4 Mayıs'ta Muş Malazgirt'te Kongresini Toplasın''