Adana'da Doktorun Hastalara Bakmadığı İddiasına Açıklama: 'Hakarete ve Tehdide Maruz Kaldı'

Adana İl Sağlık Müdürlüğü sosyal medyada paylaşılan bir video üzerinden bir doktorun hastalara bakmadığı iddiası hakkında açıklama yaştı. Açıklamada 'Söz konusu video, yalnız olarak çalışan görevli kadın hekimin kendisine sözel olarak hakaret ve tehditte bulunulması üzerine kendisini güvende hissetmeyip güvenlik personeli refakati olmadan muayeneye devam edemeyeceğini bildirdiği görüntülerdir' denildi.

Bugün sosyal medyada Adana Yüreğir Devlet Hastanesi'nde çekilen bir video paylaşıldı. İnternete düşen videoda, acil servis doktorunun hastalara 'Bakmıyorum' diyerek servisten ayrıldığı, memur olduğunu ifade eden bir kişinin ise doktordan sicil numarasını ve ismini istediği anlar yer alıyordu.

İşte o görüntüler 📹

Videonun bazı medya organlarınca haber yapılması ve doktorun hedef gösterilmesi üzerine Adana İl Sağlık Müdürlüğü açıklama yaptı. Açıklamada, doktora hasta yakınlarının saldırmaya çalıştığı ifade edilerek şunlar kaydedildi:

“Söz konusu video geçen 19 Haziran'da hastanenin yeşil alanında (acil olmayan hastalara ayaktan poliklinik hizmeti verilen birim) yaşanmış olup ilgili birim kabininde yalnız olarak çalışan görevli kadın hekimin kendisine sözel olarak hakaret ve tehditte bulunulması üzerine kendisini güvende hissetmeyip güvenlik personeli refakati olmadan muayeneye devam edemeyeceğini bildirdiği görüntülerdir. Güvenlik personeli desteği ve refakat sağlandıktan sonra rutin olarak ayaktan hasta muayenesi hizmete devam etmiştir. Söz konusu videoda geçen durumun birkaç gün önce Konya'da yaşanan doktor cinayeti olayından sonra tepki olarak yaşandığı iddiaları tamamen gerçek dışıdır.”

Popüler İçerikler

Suudi Prens Selman Filistin Meselesiyle İlgili Tuhaf İfadeler Kullandı
Galatasaray'da Okan Buruk'un Penaltıya İtirazı Olay Oldu
Kızılcık Şerbeti'nde Çok Konuşulacak Sahne: Kiliseden Rahatsız Olan Pembe’ye Papazdan Ders Gibi Yanıt
YORUMLAR

Çünkü poliklinik randvusu alamayan herkes girişi acilden yapıyor. Doktor da buna isyan ediyor. Ben inanmıyorum ki gerçekten aciliyeti olan bir hastayı reddetsin.

09.07.2022

Ayağındaki nasır ağrıyor diye ambulans kaldıran var. Acili nöbetçi doktor zannediyor bizim gerizekalı halkımız. Acil, ertesi güne kalsa öldürecek durumlar için vardır. Adı üstünde ACİL

09.07.2022

sonuna kadar hakli doktor,hep acilden giren hirtolar yatacak yeriniz yok,sktiniz atttiniz tibbi hipokrati,anadolu cakallari,

10.07.2022

Söz konusu hekim benim arladaşımdır.eşim de aynı yerde çalışmaktadır.24 saatte 600 hasta bakmak zorunda kalıyorlar.hasta başı 2,4 dk (144sn) düşüyor tanı ve tedavi için.zaten başvuruların 550 tanesi acil değil acil olmayanların da yüzde 90 ı hasta bile değil.Zaten hekime saldıram kavga çıkartan kişilerde hep acil hasta olmayan kişilerdir.bu olay eski bir olay şerefsiz medya da yeni yaşanmış gibi yayınlamaktadır.hekim arkadaşımı tehdit etmişler ve güvenlik olmadan bakmam demiş.şerefsiz meyda da o kısımları kesip bakmıyorum yayınlamış.Bile isteye bize düşman yaratıyorlae boş yere tertemiz insanların hayatıyla oynuyorsunuz söylecek hiçbir şey bulamıyorum.

TÜM YORUMLARI OKU (11)