Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar: 'Açılmayan Sondaj Kuyularına 5 Milyon TL Ödenmiş'

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, MHP dönemine ilişkin milyonlarca liralık usulsüzlükler bulunduğunu ifade etti. İçme suyu ihtiyacı için açıldığı söylenen kuyuları incelediklerini belirten Karalar, 35 kuyunun hiç açılmadığını tespit ettiklerini söyledi. Belediye Başkanı Karalar, 'Açılmayan kuyulara 5 milyon 267 bin TL ödenmiş' dedi. 

CHP'li Adana Belediye Başkanı Zeydan Karalar, aldıkları tasarruf tedbirlerini açıkladı. Bir yandan da önceki döneme ilişkin usulsüzlük iddialarını paylaştı. İçme suyu ihtiyacı temini için açıldığı söylenen sondaj kuyularını incelediklerini belirten Karalar, açılmadığı halde parası ödenen kuyular tespit ettiklerini söyledi:

'76 kuyu açımı için ihaleye çıkılıyor. 12 milyon TL bedeli var. Kuyuların sadece 35’ine ulaştık, geri kalanları yapılmamış ama yapılmış gibi fatura edilmiş. Üzerine sadece beton dökmüşler. Açılmamış kuyulara 5 milyon 267 bin lira harcanmış”

"Diğer kuyular da inceleniyor"

Araştırmaların devam ettiğini vurgulayan Karalar, 'Öbür 41 tanesine daha bakacağız. Muhtemelen bu 'açıldı' denilen 35 sayısı daha yukarıya çıkacak” diye belirtti.

"Kullanılmayan kiralık araçlar vardı"

Karalar, belediyenin kiraladığı araçlara dikkat çekerek “Her ay 2 milyon tasarruf ettik, yılda 24 milyon tasarruf yapıyor” dedi. Kiralanan araçlarda kullanılmayan kiralık araçların bulunduğunu tespit ettiklerini belirten Karalar, “Bu araçları iptal ettik” dedi.

Aynı zamanda kiralık araçlara ilişkin zorunlu hizmetlerin verilmediğini de tespit ettiklerini ifade eden Karalar, araçları veren firmanın vermesi gerektiği ancak vermediği yan hizmetleri düzelterek 4 milyon 145 bin lira kar ettiklerini kaydetti.

Popüler İçerikler

Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!
Kızılcık Şerbeti Yapımcısından Müjdat Gezen'in Olay İddiasına Sert Yanıt!
TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
YORUMLAR
28.08.2019

Taşına toprağına ölürüm belediyem. Soyulmamış belediye bırakmazlar, yıllardır yolsuzluklar belgeleriyle ispatlanır ama hesap veren ceza alan çok nadirdir. Çünkü kleptokrasi de yolsuzluk endüstrileşir. Kim seçilse yolsuzluk yapar diyen seçmen, öncekiler çaldı biraz da bunlar yesin diyen holiganda soyguna ortaktır.

28.08.2019

sasirdik mi ? biz yillarca söyledik de simdi kanitlanmis oldu. degisen bisey olacak mi, hayir. cünkü onlar yol yaptilar be yaaa

28.08.2019

Biat kültürünün kanser gibi yayıldığı güzel ülkemde bu tarz bilgilendirmelerin yapılması gayet güzel fakat bu kemikleşmiş ve kırılması neredeyse imkansız olan 'çürümüş zihniyet' üzerinde etkili olur mu? Tartışılır. Bazı şeyleri idrak edebilenlere ne mutlu, yoğunlaşılması gereken kitle; Hep 50 liralık alanlar. Tabii bunların diplomalı versiyonları da mevcut.

TÜM YORUMLARI OKU (6)