Adalet Yürüyüşü 24. Gününde: 'Dragos'tan Miting Alanına Yalnız Yürüyeceğim'

Ankara Güvenpark'tan başlayan Adalet Yürüyüşü bugün 24. gününe ulaştı ve yarın Maltepe'de yapılacak mitingle sona erecek. Sabah yürüyüş öncesinde basın mensuplarının karşısına geçen Kılıçdaroğlu, 'Dragos'tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. Ben de gidip genel başkan ile yürüyeceğim diyen vatandaşlarıma uyarı yapacağım. Beni Dragos'ta beklemeyin. Eğer ilgi gösterirseniz miting alanına gelin' dedi.

Gece Tuzla'da konaklayan Kılıçdaroğlu, yürüyüş öncesi her zaman yaptığı gibi basın mensuplarının karşısına geçerek açıklamalarda bulundu. 

Kılıçdaroğlu,  'Yolda çok sayıda ilgi gösteren vatandaşım vardı. Onlara teşekkür ediyorum. Bizi protesto eden vatandaşlarım vardı. Onlara da teşekkür ediyorum. Demokrasinin güzelliğini birlikte yaşamalıyız.  Yan yana olan, biri protesto ederken biri alkışlayan vatandaşımız arkadaş aslında. Siyasetin de bu kültüre ulaşması beni rahat kılar' dedi.

Güvenlik görevlilerine de teşekkür eden Kılıçdaroğlu, 'Bir siyasal iktidarın değil de halkın polisi halkın jandarması olunca halkla aralarında hiçbir sorun yok. Biz barışçıl bir yürüyüş yaptık onlar bizim güvenliğimizi sağladılar' şeklinde konuştu.

"İlgi gösterenler yarın miting alanına gelsin"

Maltepe Miting alanında yarın düzenlenecek miting hakkında da bilgi veren Kemal Kılıçdaroğlu, 'Dragos'tan miting alanına yalnız yürüyeceğim. Ben de gidip genel başkan ile yürüyeceğim diyen vatandaşlarıma uyarı yapacağım. Beni Dragos'ta beklemeyin. Eğer ilgi gösterirseniz miting alanına gelin. Ben yürüyüşle miting alınana geleceğim' dedi.

"Bunu yapanları provokatör olarak değerlendiriyoruz"

Miting alanında bayrak dışında, adalet pankartı dışında ve Atatürk posteri dışında hiçbir şey istemiyoruz' diyen Kılıçdaroğlu, 'Altı oklu bayrak da istemiyoruz. Hep birlikte adalet istiyoruz. Hiç kimsenin başka bir pankart getirmesini, başka bir bayrak açmasını doğru bulmuyoruz. Bunu yapanları da provokatör olarak değerlendiriyoruz' şeklinde konuştu.

Bir çocuğu kucağına alarak yürüdü

Saat 09:00 itibariyle yürüyüşe başlayan Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü'nün 24. gününde ilk etabı tamamladı. 

E-5 boyunca yürüyen Kılıçdaroğlu bir süre kucağına aldığı bir çocukla yürüdü. Kılıçdaroğlu Pendik Kaynarca'dan itibaren sahil yoluna indi. Kılıçdaroğlu Pendik'ten sahile inerken arkasındaki kalabalık Tuzla'ya kadar uzandı.

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

"Hak, hukuk, adalet dışında slogan atılmasın"

Bu sırada Kılıçdaroğlu'nun yanına koruma müdürünü çağırarak atılan bazı sloganlardan duyduğu rahatsızlığı iletti. Kılıçdaroğlu, 'Hak, hukuk, adalet' dışında hiç bir slogan atılmamasını istedi. İlk etapta 7 kilometre yürüyen Kılıçdaroğlu, Pendik sahilde kurulan dinlenme alanında mola verdi.

Yürüyüşün 24. gününden objektiflere yansıyan bazı kareler...

Popüler İçerikler

Dilan Polat Tahliye Olabilir! Avukatı Başvuru Yaptı, Dilan Polat Adli Tıp Kurumu’na Sevk Edilecek
'Skibidi Bop' Şarkısıyla Dans Ederek Çiftçi Hayatından Milyoner Hayatına Adım Atan 'Göbek Reis' Aslında Kim?
Kızılcık Şerbeti Fatih'e Söven Kadının Televizyonu "Öfke" Uyarısı Verdi!
YORUMLAR
08.07.2017

adam durmadan yılmadan yürüdü ve geldi İstanbul'a helal olsun

08.07.2017

Alışmışsın emirle kahbelik etmeye herkesi öyle sanıyırsun

08.07.2017

Adaleti sadece bir gün mahkemelik bir işiniz olursa ihtiyacınız olan şey sanmayın lütfen.Adalet doğruluktur, adalet adil olabilme durumudur.Ofiste Akp'ye sevdalı bir şekilde oy veren arkadaşlarım şimdi hak ettikleri terfiler verilmeyince ve tepelerine emri vaki bir şekilde iş bilmeyen, sırf büyük partizan kontenjanından birileri gelince isyan ediyor bu nasıl adaletsizlik , yıllarımı verdim ben bu işe diye, "isyan etme noktasına gelmeden önce düşünecektin diyorum, oy verirken neye oy verdiğini bilecektin diyorum, başkasına adaletsizlik yapılırken "aman bana ne" diye 3 maymunu oynarken düşünecektin diyorum, ülkede hak etmeyen insanlar hak etmedikleri görevlere ve statülere yükseltildikleri zaman anlayacaktın, insanlar haksız yere görevlerinden gönderilirken anlayacaktın diyorum", maaşına yapılan gerçek dışı zamdan ve geçinememekten şikayet ediyor," ee peki ekonomik vaatlerini dinleyip oy verdiniz" diyorum hepsine cevap "kandırıldık" minvalinde bir şey oluyor.Resmi denetim yapılıyor şirkette, denetimci bir şirkette programı kullanan bir kullanıcıya nasıl yetkilendirme yapıldığını didik didik araştırıyor , bir kullanıcıya birden fazla departmana ait yetki verildiğini görünce "olmaz kötü niyetli kullanım olabilir, bir kişiye full yetki verilemez, mutlaka her yapılan işi kontrol eden , onaylayan bir merci olmalı, o merciyi kontrol eden ayrı bir mecri olmalı" diyor, "

08.07.2017

eee peki bir kişide bu kadar yetki olması bir şirkette bile sıkıntı ise , ülkeyi yönetmesi için her alanda bir kişiye her türlü kontrolsüz yetki verilmesini onaylıyorsunuz, bunun için çaba harcıyorsunuz" diyorum, korka korka "aslında çok yanlış ama napalım" diye mantıksız bir cevap geliyor.Eğer korku faktörü ön plana çıkmışsa gerçekleri dillendirememek adına, adalet kavramı kayboluyor demektir. Önce kendi adalet duygunuzu kaybetmeyin yaratılan korku atmosferi ortamında, kaybetmeyin ki hepimizin ihtiyacı olan doğruluk ve adil olabilme durumu bu ülkede tekrar yeşersin.Yoksa çok ama çok arayacaksınız bağımsız adaleti.

08.07.2017

Protesto kelimesi artık o kadar gözümüzde kötü anlam çağırıştırıyor ki, şiddet olmadan, demokratik ve yasal sınırlar için, son derece modern bir şekilde yapılan bir yürüyüşü bile kaldıramıyorsunuz. Kılıçdaroğlunu zerre sevmem ama bu yapılanana saygı duymak gerekiyor. Demokratik hakkını doğru bir şekilde savunan herkese saygı duymak gerekiyor.

08.07.2017

O zaman senin bu yaklaşımına göre bu ülkede hiçbir konuda hiç bir şekilde protesto yapılmaması gerekiyor. Çünkü her zaman bunları fırsata çevirecek insanlar çıkabilir. Tersi de olabilir atıyorum AKP'nin AB'yi protestosu düzenlerse orada da çıkabilir biri ve aynı olaylar reaksiyon gösterebilir. Konu ne olursa olsun biz yasalar çerçevesinde şiddetten uzak protesto etmeyi öğrenmeliyiz. Gerek yok diye birşey diyemezsin. Bu konuda kendince haklı olabilirsin ama yarın öbür gün seninde hoşuna gitmeyen bir konuda insanlar protesto ederse aynı tepkiyi mi vereceksin?

TÜM YORUMLARI OKU (22)