Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan Roblox Açıklaması: “Görevimiz Çocuklarımızı Korumak”

Türkiye’de akşam saatlerinde, çocukların çevrimiçi oyun oyun oynadığı Roblox mahkeme kararıyla erişime kapanmıştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Roblox’un kapatılma kararasını “Çocuklarımızı korumak anayasal görevimiz” diyerek savundu.

Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan çevrim içi oyun oynama sitesi Roblox, mahkeme tarafından çocuk istismarı gerekçesiyle kapatılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mahkenin aldığı kapatma kararını savundu.

“Çocukların istismarına neden olacak içerikler barındırması sebebiyle Roblox isimli oyun platformuna ve uygulama marketlerindeki linklerine, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun”da belirtilen hususlar çerçevesinde Adana 6. Sulh Ceza Hakimliğince erişim engeli getirilmiştir.”

“Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti, bir Hukuk Devletidir. Devletimiz, Anayasamıza göre çocuklarımızın korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almakla yükümlüdür.”

“Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın üstün yararının gözetilmesi, onların korunması ve desteklenmesi herkesin görevidir. “

“Türkiye, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, teknolojiyi en iyi şekilde kullanan ülkelerin başında gelmektedir. Ancak teknolojinin olumsuz yönde kullanılması asla kabul edilemez. “

“Ülkemizin ve milletimizin geleceğini düşünen, sorumluluk makamında bulunan herkesin çocuklarımızı hedef alan bu tür durumlara karşı hassasiyetle yaklaşması, popülist ve sorumsuz söylemlerden uzak durması gerekir.”

“Toplumsal yapımıza dinamit koymaya yönelik girişimlere, çocukların istismarına, şiddete teşvik edilmesine, her biri birer cevher olan evlatlarımızın gelişimini olumsuz yönde etkileyecek faaliyetlere asla müsaade edilmeyecektir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Instagram Sonrası Roblox! Bakanlık Roblox’un Neden Kapatıldığını Açıkladı
Instagram'dan Sonra Yeni Darbe Geldi: BTK Roblox İçin Erişim Engeli Getirdi!
Popüler Oyun Roblox'un BTK Tarafından Yasaklanmasına Gelen Tepkiler

Popüler İçerikler

Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
Eski Milli Sporcu Emre Başkan'ı Makas Atarken Öldüren Sürücü Serbest Kaldı
Ece Üner'den HÜDA-PAR Çıkışı: "Biz Narin'le Uğraşırken Siz Neyin Peşindesiniz?"
YORUMLAR
07.08.2024

Adım adım kuzey kore

07.08.2024

Ne zaman piramit inşa etmeye başlarız acaba?

07.08.2024

siz önce çocukları tarikatlardan koruyun

07.08.2024

Tam ben diyecektim ki 😁

TÜM YORUMLARI OKU (51)