Adalet Bakanı Tunç Duyurdu: Noterden Konut Satışı Başlıyor!

Noterlerde 4 Temmuz'dan itibaren konut satışı yapılabilecek. Nöbetçi noter uygulaması sayesinde hafta sonu konut alıp satmak da mümkün olacak. Satışta, tapu harcı için belirlenen rakama ek noterlik ücreti de var.

Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan, daha önce Temmuz'dan itibaren taşınmaz satışlarının noterler tarafından da yapılabileceğini duyurmuştu.

Yeni dönemle ilgili açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, uygulamanın 4 Temmuz'dan itibaren hayata geçeceğini söyledi.

Tunç şöyle devam etti: "Nöbetçi noter uygulamamız sayesinde hafta sonunda da taşınmaz alım-satımı yapılabilecek."

"Böylece tapu dairelerindeki yoğunluğu azalacak, vatandaşlarımızın işlemleri daha hızlı ve daha kısa süre içerisinde yapılacak."

Bakan Tunç'un paylaşımı ⬇️

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.
Mayıs Ayı Konut Satışı Azaldı: Rus Vatandaşları İlk Sırada
Konut Satışlarında Büyük Düşüş: Veriler Dikkat Çekti!

Popüler İçerikler

JASAT Tutanağı Ortaya Çıktı: Narin'in Cesedini Gizli Tutmak İçin 6 Farklı Yöntem Kullanmışlar!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
YORUMLAR
25.06.2023

İyi olmuş gerçekten, zaten sırf işlemlerde sıra beklememek için ev almıyorduk şimdi hemen alırız! En ucuz ev olmuş kaç milyon maaşlı çalışan birinin ev alması hayalin de ötesinde, sanki millet ev almak için birbirini eziyor gibi bununla uğraşıyorlar.

25.06.2023

Millet kartondan ev alacak parası yok... Gece on ikide açık olsa ne olur kapalı olsa ne olur.

25.06.2023

Yani diyor ki birgün sizin sandığınız arsanın uzerine apartman yapılmış ve daire daire satılmış. Bu saçma mı geliyor ? Noter yokken oldu bunlar. Noterde kim bilir ne usulsüzlükler dönecek. Bir is yapılıyor akıl sır erdirmek mümkün değil. Bunun ardını düşünen oldu mu acaba ? Vergi dairelerince, belediyelerce yapılan işlemler nasıl olacak peki ? Mesela bir belediye 1319 sayılı kanuna göre tapudan her ay bilgi cekmek zorunda. Noterler bunu sağlayacak alt yapiya sahip mi ? Tabiki hayır. Noter tapu basalabilecek mi ? Basarsa bu direk kurumsal olarak tapuya islenebilecek mi ? Tabi ki hayır. Öyle olsa taou müdürlüğü mü kalır. Ez cümle yapacağınız işi.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ