Adale Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Dünyada en yaygın görülen ağrılardan biri olan adale ağrıları, kasları ve yumuşak dokuyu etkiler. Genellikle kas hastalıklarından dolayı meydana gelir. Erkeklere nazaran kadınlarda daha sık yaşanır. Adale ağrıları kendiliğinden de geçebileceği gibi kronik bir halde alabilir. Bu durum kişinin hem iş hem de sosyal yaşantısını olumsuz olarak etkiler. Her yaşta ortaya çıkabilen adale ağrıları, özellikle yaş ilerledikçe daha da şiddetlenir. Peki, adale ağrılarına hangi bölüm/doktor bakar? İşte detaylar...

Vücutta hareketleri sağlayan en önemli yapı kaslardır. Bu yapılar, iskeletle birlikte vücudun şekil almasını sağlar. Kaslar, kasılıp gevşeyerek hareketlerin oluşmasını sağlar. Her hareket içinde özel kas grupları vardır. Vücutta oluşan herhangi bir hasar, kaslarda ağrıya sebep olabilir. Bu ağrılara tıpta adale ağrıları da denilmektedir. Adale ağrıları genellikle sızı şeklinde hissedilir. Ayrıca birçok bölgeye de yayılabilir. Ağrılara yol açan durumların saptanması ve gerekli tedavilerin uygulanması gerekir. Adale ağrıları hakkında merak edilenleri sizler için derledik...

Adale Ağrılarının Nedenleri...

Kas ağrılarının pek çok nedeni bulunur. Bu ağrılar, ateşli hastalıkları belirtisi olarak da ortaya çıkar. Nezle, grip, kızamık, ateşli romatizmalar, sıtma gibi ciddi rahatsızlıklar adale ağrılarına sebep olabilir. Sadece ağrı değil, aynı zamanda halsizlik de görülebilir. Kişinin soğuk alması da adale ağrılarına sebep olabilir.

Adale ağrıları, genellikle spor ve egzersiz sırasında fazla zorlamadan kaynaklı da görülebilir. Ayrıca aşırı hareketsizlik, yanlış duruş pozisyonları, aynı pozisyonda uzun süre çalışmak kaslarda ve eklemlerde şiddetli ağrılara yol açar. Aynı zamanda yumuşak doku romatizması, polimiyozit, diş iltihapları, sinüzit gibi çeşitli hastalıklarda adale ağrılarını tetikler. Aşırı kilolu olmak ve 60 yaşın üstünde olmakta kaslarda ağrıya sebep olur. 

Bu ağrıların en yaygın sebeplerinden biri de adale romatizması adı verilen rahatsızlıktır. Adale romatizmasının ağrılar dışında pek çok belirtisi de bulunur. Uzun süre devam eden kas ve eklem ağrıları, uykunun yeterince alınmaması, aşırı yorgunluk, sersemlik hissi, aşırı idrara çıkma gibi belirtilerde ortaya çıkar. Ayrıca el, kol ve sırt bölgelerinde karıncalanmalar, kulaklarda çınlamada sık görülür.

Adale Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?

Adale ağrısı yaşayan kişilerin, ilk önce hastanelerde bulunan dahiliye (iç hastalıkları) bölümüne gitmeleri gerekir. Altta yatan sebeplere göre dahiliye doktoru romatoloji bölümüne sevk edebilir. Adale ağrılarına genellikle fizik tedavi uygulanır. Ayrıca ilaç tedavileri de kas ağrılarına uygulanan yöntemler arasındadır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Boğaz Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Ense Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Çene Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Kulunç Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Diz ve Bacak Ağrılarına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Boyun Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Omuz Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Kalça Ağrısına Hangi Bölüm/Doktor Bakar?
Kemik Ağrısı İçin Hangi Bölüme/Doktora Gidilir?

Popüler İçerikler

Cristiano Ronaldo'nun Fransa Ligi İçin Söyledikleri Fransızları Çok Kızdıracak
ODTÜ Profesörünün Eğitim Geçmişi Görenleri Kendine Hayran Bıraktı
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Boykot Çağrısı: "Fahiş Fiyatlı Ürünleri Boykot Edin"