DİSK'in Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) 2024 yılı Ocak ayındaki açlık ve yoksulluk sınırı raporunu açıkladı.
DİSK'in Birleşik Metal-İş Sınıf Araştırmaları Merkezi (BİSAM) 2024 yılı Ocak ayındaki açlık ve yoksulluk sınırı raporunu açıkladı.
4 kişilik bir ailenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi için gıdaya aylık yapması gereken harcama tutarı 15 bin 33 TL oldu.
Gıdanın yanında temel tüketim harcamaları olan barınma, ulaşım, eğitim, sağlık da eklenince yoksulluk sınırı 51 bin 998 lira olarak gerçekleşti.
BİSAM araştırmasında, günlük harcamalarda en yüksek maliyet grubu süt ve süt ürünleri olurken, et, tavuk ve balık grubu için yapılması gereken minimum harcama tutarı ise günlük 99,93 TL oldu.
Aç kalmanın karşılığı olarak dünyayı yönetme fantezisi kuran mankurtlar ne diyor bu işe?
Temel tüketim harcaması 15 bin -ki o da yetmez- ve bunun içinde ot gibi yaşamak dışında hiçbir faaliyet ve aktivite yok. Tam istenildiği gibi.. Gelişmemişliğin göstergesi açlık sınırıdır zaten. En düşük klasmandayız.