Açlık Ablukasındaki Madaya'ya İlk Yardım Konvoyu Ulaştı

Binlerce kişinin açlık çektiği Suriye'nin abluka altındaki Madaya kasabasına insani yardım taşıyan ilk tırlar ulaştı.

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nden yapılan açıklamada 330 tonluk gıda ve ilaç yardımı taşıyan ilk tırların pazartesi günü öğleden sonra kasabaya ulaştığı bildirildi.

Lübnan sınırı yakınlarında bulunan Madaya, 6 aydır Suriye ordusunun kuşatması altında bulunuyor. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütünün verilerine göre Aralık ayı içerisinde kasabada en az 28 kişi açlıktan hayatını kaybetti.

Buna eş zamanlı olarak isyancıların ablukası altında bulunan Şii köyleri El Fua ve Kefraya'ya da insani yardımın ulaştığı bildirildi.

Esad yönetimi ve isyancılar arasında Birleşmiş Milletler aracılığı ile varılan anlaşma uyarınca Madaya'ya yardım gönderilmesi karşılığında isyancıların ablukası altında bulunan Şii köyleri El Fua ve Kefraya'ya da yardım gönderilmesi kararlaştırlımıştı.

Binlerce kişi açlık çekiyor

Birleşmiş Milletler'e bağlı Dünya Gıda Programı'nın (WFP) sözcüsü, Madaya'ya en son gıda yardımının ekim ayında ulaştığını söylemişti. WFP sözcüsü, '19 bin dolayında kişiye bir ay yetecek kadar gıda sevkedilmişti. Madaya'da 40 bin kişi yaşıyor' demişti.

Madaya'da görev yapan bir hekim de 'Madaya'da insanların ot yiyerek beslendiğini, kedi ve köpeklerin de kesilmesine başlandığını' bildirmişti.

Deutsche Welle Türkçe

Popüler İçerikler

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan 'Audi A8' Savunması: 'İhtiyaç'
'İmam' Halil Konakçı, İlber Ortaylı'ya Ateş Püskürdü! 'Bizans Tohumu, Yunanlı, Dönme!'
Premier Lig Devinden Arda Güler'e Çılgın Teklif! Bonservis İçin 50 Milyon Euro Düşünülüyor
YORUMLAR
11.01.2016

elin kızılhaç'ı tırlarla ilaç yardımı yiycek giyecek yardımı gönderiyor. gizlemeden. saklamadan. devlet sırrı diye haber yapanları yargılayıp içeri atmadan.

11.01.2016

Kafatasının içinde beyin yerine patates taşıyanlara göre Esad güçleri ve Hizbullah abluka uyguluyorsa onlar terörist olmuş oluyor, ölsünler. Ama bunlar 40.000 kişiymiş. Olsun, ölsünler. E, son bir kaç yılda 400.000 kişiyi öldüren biri için 40.000 kişinin lafı olmaz tabii, pardon yani.

11.01.2016

Valla Esad da çok masum değil bunu söylüyoruz hep ama en azından burada yönetimin suçu yok. Bölgede yaşayan insanları canlı kalkan olarak kullanan muhalif güruhu ve olayları abartarak gösteren batı buradaki asıl suçlu. Esad yönetimi o bölgede ki muhalif gruplar için bölgeyi terketmeleri halinde İdlib' e serbest geçiş hakkı tanıdı ama bunu defalarca reddettiler. Dahası daha önceden gelen yardımlara el koyarak bölge insanına fahiş fiyattan sattılar. Bölgede bulunan az sayıdaki gazeteci hakiki videoları yayınladı. Birazdan atarım onları da. Dediğim gibi en azından bura için suçlu yönetim değil. Kaldı ki batı basının abarttığı kadar da olay yok.

TÜM YORUMLARI OKU (10)