Hayatı tehlikeye düşüren durumlarda, profesyonel yardım ve sağlık çalışanları gelene kadar uygulanan ilk yardım adımları; hayat kurtarır, durumun kötüye gitmesini engeller ve iyileşme sürecinin hızlanmasına sebep olur.
Herkesin bilmesi gereken bu teknikleri, temel adımlarıyla sizler için derledik.
Fakat not düşmek isteriz ki: Bu uygulamaları başarılı bir şekilde gerçekleştirmeniz için İlk Yardım Eğitimi almanız gerekmektedir.
İçerikte tamamen yanlış ve kazazedenin daha hızla ölümüne neden olacak adımlar var. Lütfen bu tür içerikleri girmeden bir ilkyardımcı, bir hekime, bir bilene sorun... Turnike asla ve asla kemer ve plastik gibi bir şeyle yapılmaz, zira plastik ve kemer bölgedeki kan akışını daha da hızlandırır. Kesik olan yere temiz bir bez koyup elimizle tüm gücümüzle bastırmak gerekiyor. Eğer ortamda birden fazla yaralı var, ya da kişinin birkaç yerinde kesik varsa ya da kazazedeyi taşımak durumundaysak kumaşla yapılması tavsiye edilir. Turnike yapmak o uzvun kaybını göze almaktır. İçeriğin düzenlenmesini rica ediyorum. Biraz daha dikkat ve hassasiyet lütfen. Teşekkürler.
İlk yardım eğitimi yetkili kuruluşlardan (bakanlığın belirlediği yetkili kuruluş) alınabilir. 2 günlük bir eğitimdir. sonunda sınav (yazılı ve uygulamalı) yapılarak ilk yardımcı sertifikası verilir. 3 yılda bir bu eğitim yenilenir. bu eğitimi almadan yukarda anlatılanları yapmak hastayı ölüme kadar götürür.
lütfen daha çok ilk yardım bilgisi edinmemize vesile olun