Açık Kapı Hala Var: İYİ Parti Altılı Masa’ya Geri Döner mi?

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün düzenlediği basın toplantısı ile Millet İttifakı’ndan ayrıldıklarını açıklamıştı. Siyasetin gündemine bomba gibi düşen karar sonrasında yaşananlar, İYİ Parti’nin Altılı Masa’ya geri dönebilme ihtimalinin olup olmadığını sorgulatıyor.

Meral Akşener, Altılı Masa’daki adaylık görüşmelerinde kendilerine aday dayatıldığını söylemiş ve bunu kabul etmeyeceklerini beyan ederek ittifaktan çekildiklerini açıklamıştı.

Detaylar 👇

İYİ Parti Altılı Masadan Ayrıldı! Akşener: Şahsi Hırslar Türkiye'ye Tercih Edilmiştir

Akşener ayrıca, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulunarak aday olmalarını istemişti.

Meral Akşener’in açıklamaları sonrasında bazı İYİ Partili vatandaşlar da partiden istifa ettikleri görselleri paylaşmıştı.

Detaylar 👇

İYİ Parti’nin Altılı Masa’dan Ayrılması: Destek Veren de Var Tepki Gösteren de!

İYİ Parti tabanında kararın yüzde yüz olarak kabul görmediği anlaşılıyor.

Her ne kadar İYİ Parti lideri sert sözler söyleyerek Altılı Masa’dan ayrılsa da karar sonrası yeniden ittifaka geri dönebileceği tartışılıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, karar sonrasında paylaştığı videoda ılımlı bir dil kullanmış ve ‘soframızı genişletebiliriz’ mesajı vermişti.

Detaylar 👇

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Videolu Mesaj: ‘Ben Bu Saatten Sonra Değişmem!’

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş da sosyal medya paylaşımlarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında olduklarını belirtti ancak ittifakın dağılmamasının önemini de vurguladı.

Detaylar 👇

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’ndan Açıklama

Ayrıca CHP tüm teşkilatlarına gönderdiği mesajda, Genel Başkanın talimatı olarak İYİ Parti ve yöneticileri hakkında kesinlikle nezaketsiz açıklamalar yapılmamasını belirtmiş.

İYİ Parti’nin kararı sonrasında tüm yaşananlar, partinin tekrardan geri dönerek ittifaka katılacağı olarak yorumlanıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir 👇

Meral Akşener’in Sözleri: ‘Ben Sülaleme Kılıçdaroğlu’nu Vasiyet Ettim’
Fatih Altaylı, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanlığı Adaylık İhtimalini Açıkladı

Popüler İçerikler

Bülent Ersoy'un Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e "Bu Güzel mi" Eleştirisine Doğuş'tan Tepki Geldi!
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Gündem Olan Görüntü: Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş 'Kelime-i Şehadet'i Yanlış Okudu İddiası
YORUMLAR
04.03.2023

Çocukluğumdan beri en sevdiğim sözdür; "Dal rüzgarı affetse de, kırılmıştır bir kere...". Bu dakikadan sonra dönmesi zor. Dönse de eskisi gibi olması imkansız. Dönmesi durumunda belediye başkanlarından destek alamadığı ve oy kaybedeceği için döndü denilecek. Bir gaflet ile çok büyük hata yaptılar. Kaybeden her koşulda kendileri olacak. En azından seçim ikinci tura kalınca Erdoğan karşısında Kılıçdaroğlu 'nu desteklemeleri lazım ki, bir kesim kendilerini affedebilsin...

04.03.2023

Özdağ, İnce, Akşener birleşirse ortak aday İnceye oy vermeyi düşünüyor insanlar. Anketlerde Chp %25-27 , İyi Parti %20 çıkıyordu. Dün Kılıçdaroğlunun yanlış kararın ardından %2-3 inceye, %2-3 iyi partiye kaydı. Böylece şuan Kılıçdaroğlu 5li masa ile çıksa %1-2 leri olan partilerle kendisinin %20ye düşen oyuyla max %25 alacak. Özdağ- Akşener- İnce üçlüsü ise %5 ince, %23 Akşener, %3 özdağ ile %30-32 arası alacak. Böylece Erdoğan ile Kılıçdaroğlu değil , Erdoğan ile İnce kalacak. Gerçek Atatürkçü her zaman öndedir.

04.03.2023

Halk tv ye göre Kılıçdaroğlu %95 oy alıyo anketlere göre tayyip kazanıyor, 1 yıldır aday bekliyoz yıpratılmasın diye açıklamıyolar yumurta kapıya dayanıyor yıpratılmasın diye beklenen aday cahil halkın düşman gibi gördüğü K.K. oluyor. Meral hanım halkın sesini dinliycez garanti aday çıkartalım diyincede hain ilan ediliyor. Partizanlıktan algılardan kafa gitmiş bu ülkede kadın cesur bi adım attı doğru olanı yaptı adaylar koltuklarını bırakamadılar . Yine ben değil ülke adına düşencekleri için masaya yada inceye dönmesi muhtemeldir.

mutlaka İnce ile gorusmeli...

04.03.2023

Masa da 2 hatta 3 tane yargılanması gereken sağ temsilcisi varken neden şimdi çıkıp sağcı sattı gitti yaftalaması yapılmaya çalışılıyor ? Madem her kesimden ortak bir payda olacak düşüncesi ile toplandınız , neden en güçlü sağ temsilcisinin isteklerini görmezden gelirsiniz ki ? İnsanlar Mansur Yavaş'ın gerçekten adaletli ve çalışkan bir temsilci olacağı görüşünde hemfikir olmuşken neden bu inat ?

TÜM YORUMLARI OKU (31)