Acı Tablo! "Uyuşturucu Kullanımı 10 Yaşına Kadar Düştü"

Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan, uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar indiğini belirtti. Uyuşturucu kullananlar arasında bir çok kesimin bulunduğunu söyleyen Kızılhan 'Bir mühendisin bir doktorun bir mimarın profesörün savcının hakimin kullandığını düşünün, bunun boyutunu artık çözemiyoruz' dedi.

"Üst düzey insanlar da var doktorlar da mühendisler de var"

Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan’dan uyuşturucu konusunda bilgi aldı. 

Özellikle 25-30 yaş aralığındaki kişilerde kullanımın  arttığını belirten Kızılhan, insanların uyuşturucu maddelerini antidepresan gibi rahatlamak için tercih ettiklerini kaydetti. Kızılhan, ülke genelindeki uyuşturucu kullanımının 10 milyonun üzerinde olduğunu Bursa'da ise 500 bine vardığını ifade etti.

Kızılhan ayrıca kullanımı en yaygın maddenin metamfetamin olduğunu söylerken, bu maddenin ülkeye girişinin 2011-2012 yıllarında Afganlarla birlikte olduğuna dikkat çekti.

Demokrat Parti Genel Başkanı Yardımcısı İlay Aksoy, YouTube kanalında Bursa Uyuşturucu ile Mücadele Derneği Başkanı Suat Kızılhan'ı konuk etti.

Suat Kızılhan uyuşturucu kullanımının yaygınlığını şöyle anlattı:

“Uyuşturucu bugün ülkemiz adına yüksek boyutlara gelen bir olgu, bir gerçek, beka sorunu bana göre. Yani dernek başkanı olarak söyleyeyim bunu, uyuşturucunun boyutu öyle yüksek ki devlet ve millet kendi imkanlarıyla mücadele verse sadece belli bir noktaya kadar yol alma şansına sahip. Şu anda ülkemizde, uyuşturucunun boyutu bugün analiz yapılsa, gerçekten milyonları aşan bir boyuta geliyor. Yani öyle 1-2 milyon değil ülke genelinde 10 milyonun üzerinde uyuşturucu kullanımı var. 

En kötü tarafı bunun uyuşturucu satışlarının oldukça rahat bir şekilde yapıldığı bir ortam içerisindeyiz. Sanki kimse onlara müdahale etmiyor, istedikleri şekilde davrandıkları bir durum göze çarpıyor. Önceden yalnızca devlet nezdinde uyuşturucunun boyutu biliniyordu ama şu anda millet tarafından da artık biliniyor herkesin bildiği bir konu haline geldi.

Bursa’da normalde insanların anlatımına göre değil, bizlerin analiz ve görüşmeleri ve bizlerin bağımlı yakınlarıyla görüşmeleri neticesinde, bugün uyuşturucu kullanımının 500 bine kadar geldiğine eminiz.

Genelde; sanki rahatlatıcı bir şey, insanın kendini daha iyi hissedecek bir durum gibi bir algı yaratılmış. Bu durum ile özellikle 25-30 yaş arasında aşırı derecede bir kullanım var”

Suat Kızılhan uyuşturucu kullanımında yaş aralığı hakkında şunları söyledi:

'Genel bir analiz yapayım, normalde şu anda uyuşturucu kullanımı gerçekten 10 yaşında kadar düştü. Kız, erkek çocuğu farketmeden dediğim gibi 10 yaşında düştükten sonra yani en yüksek tabanlı 50-55 yaşlarına kadar uzanıyor. Çoğunlukla erkekler tabi ama şu son 3-5 senede kız çocuklarımız ve kadınlar üzerinde daha çok yoğunlaştı. 

Bu satıcı dediğimiz bu uyuşturucuyu dağıtan sistem, bu şekilde daha hızlı bir yol aldıkları için kız çocuklarımızı ve kadınlarımızı kullanıyor. Yani onları ağa düşürerek, bu batağa düşürerek sadece uyuşturucu kullanımı değil, hem satıcılıkta hem içicilikte hem de fuhuşta kullanıyor. Uyuşturucu ve fuhuş hemen hemen paralel. Yani bunlar öyle bir hale geldi ki hızlı bir şekilde yayılmasının en büyük özelliği kız çocukları ve kadınlar'

Uyuşturucu kullanımında toplumun her kesiminde görüldüğünü belirten Suat Kızılhan, eğitimli insanlarda da yaygınlaştığına dikkat çekti: Kızılhan şöyle konuştu:

'Uyuşturucu öyle bir hale gelmiş ki; hani derler 'hızına artık kavuşamıyoruz', öyle bir hale gelmiş. Ülkemizde sanki artık bu illegallikten çıktı normal bir sistem gibi, insanlar artık yani hızlı bir şekilde bu kimyasala yönelmeye başladılar. Bütün insanlar kullanmaya başladı. Bizim derneğimize gelen insanlara baktığımızda; üst düzey insanlar da var doktorlar da mühendisler de var.

Toplumda sanki varoş bölgelerde işsiz güçsüz insanların kullandığı, farklı sıkıntıları olan insanların kullanacağı gibi bir izlenim var. Ama bazen öyle insanlar geliyor ki bakıyorsun insanın aklı almıyor. Diyorum ya bir mühendisin bir doktorun bir mimarın profesörün savcının hakimin kullandığını düşünün, bunun boyutunu artık çözemiyoruz. Bakıyorsun mücadeledeki vasatlığa, çünkü kullanıcıların hem üst düzeyde hem alt tabanda var. Tabi alt tabanda daha fazla ama üst kısmın kullanması bu işin daha rahat boyuta erdiğini gösteriyor. Üst boyuttaki insana diyorsun ‘neden kullanıyorsun’ diyor ki ‘ben kullanıyorum hiçbir sıkıntısı yok, hoşuma gidiyor'

Popüler İçerikler

TikTok’ta "Karagül" Adıyla Açtığı Yayınlarla İnfial Yaratan Kadının Çocuklarını Devlet Korumaya Aldı!
Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Dünyanın En Güzel 100 Kadını Listesine Türkiye'den 3 Ünlü Oyuncu da Girdi!