Acayip Bilgiler Kuşağında Bu Hafta: Sizi İçinden Çıkılmaz Düşüncelere İtecek 15 İlginç Gerçek

Gelin haftalık olarak garip bilgiler paylaştığımız 'Acayip Bilgiler Kuşağı' içeriğimiz, bu hafta bizlere neler öğretecekmiş bakalım...

Her hafta tarihte yaşanan önemli olayları paylaştığımız içeriğimize de göz atmak isteyebilirsiniz:

Auschwitz, Trablusgarp Savaşı, Google'ın Açılışı... Tarihte 23-29 Eylül Haftası ve Yaşanan Önemli Olaylar

1. 2000 yılında yeniden birleşerek 100 konserlik bir tura çıkmaları karşılığında 1 milyar dolar teklif edilen ABBA, bu teklifi reddetmiştir.

2. Çin'deki yüzlerce anaokulunun sponsoru tütün şirketleridir. Bu okullardan bazılarının sloganı ise "Yetenek çok çalışmaktan gelir, tütün yetenekli olmanıza yardımcı olur" şeklindedir.

3. ABD musluk suyuna diş macunundaki gibi flor katarak diş sorunlarla baş etmeye çabalamaktadır. Öte yandan şişelenmiş sulardaki flor regüle edilmemiştir ve bu tür suları kullanan kişiler daha fazla diş problemiyle karşılaşmaktadır.

4. Kanada'da kış aylarında daha fazla dondurma satılır.

5. Tokyo Menkul Kıymetler Borsası'ndaki şirketlerin %90'ından fazlası Yakuzaların şantajından kurtulmak amacıyla yıllık hissedar toplantılarını aynı gün ve aynı saatte gerçekleştirir.

6. Elon Musk, dikey kalkan süpersonik ve elektrikli bir yolcu jeti inşa etmek istiyor.

7. Eski ABD başkanı John F. Kennedy James Bond'u çok severdi. Öyle ki, öldürülmeden önceki gece izlediği son şey bir James Bond filminin erken baskısıydı.

8. Frengi ilk ortaya çıktığında İngilizler bu haftalığa "Fransız hastalığı", Fransızlar "İspanyol hastalığı", Almanlar "Fransız şeytanı", Ruslar "Polonyalı hastalığı," Polonyalılar ise "Türk hastalığı" demiştir. Türkler ise bu hastalığa "Hristiyan hastalığı" adını, Çinliler ise "Japon hastalığı" adını vermiştir.

9. Körfez Savaşı sırasında Iraklıların açtığı uzun hendeklerle karşılaşan Amerikan güçleri, tanklara monte edilen mayın pulluklarını ve savaşta kullanılan iş makinelerini kullanarak Iraklı askerleri yarıp geçmiş ve canlı canlı gömmüşlerdir.

10. "En uzun DJ maratonu", "yapıştırıcı ile kaldırılan en ağır nesne" ve "bir dakikada en çok elma kesme" en sık kırılan rekorlardan bazılarıdır.

11. Yollar güneş panellerinden inşa edilebilir. Hatta yenilenebilir bir enerji kaynağı sağlamak amacıyla bu yollar Hollanda'da deneniyor.

12. Jean Bernadotte isimli bir Fransız askeri İsveçli askerlere nezaket gösterince İsveç'te o kadar popüler bir hale gelmiştir ki, İsveçliler Bernadotte'u kralları yapmışlardır. Günümüzde İsveç'i hala Bernadotte hanesi yönetiyor.

13. Kuzey Kore'ye illegal yollardan paraşütle İncil gönderen bir organizasyon bulunmakta.

14. Dünyanın en eski aktif parlamentosu olan İzlanda Parlamentosu, 930 yılında kurulmuştur.

15. Kraliçe Elizabeth pasaport kullanmaz. Bütün Britanya pasaportları onun adına olduğu için, Kraliçe olduğunu söylemesi yeterlidir.

*Görseller temsili olabilir.

Geçen haftaki içeriğimize de göz atmayı unutmayın!

Acayip Bilgiler Kuşağında Bu Hafta: Yeni Girilen Ortamlarda Muhabbet Açmak İçin Birebir 15 Gerçek

Popüler İçerikler

Kızıl Goncalar Naim'in Yıllar Öncesinin Efsane Dizisinde Oynadığı Ortaya Çıktı!
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
Bozdoğan Kemeri'ndeki Polis Barikatına Sosyal Medyadan Gelen İlk Tepkiler
YORUMLAR

#15 Abi ne pasaportundan bahsediyorsun? Kanada,Avustralya,Yeni Zelanda vs. tüm Commonwealth ülkeleri resmîyette kraliçenin tapulu malı olarak kayıtlıdır zaten (Birleşik Krallık tahtında kim varsa buraların sahibi de odur). Mekânın sahibi kendi özel mülkü için bir de giriş izni mi alacaktı?

24.09.2019

#11 i fransa ve diger avrupa ulkeleride deniyor ama ilk sonuclar cok basarili degil. yollara dosenen gunes panelleri cok sik ariza veriyor, yeterli verimlilikde calismiyorlar. ilerliyen teknolosiyle belki cozum uretilebilir. gunes panelli yollarla, yolculuk halinde elektrikli araclari sarj edecek sistemler gelistirilebilse cevre acisinda buyuk devrim olur

#12 adam ne yapmış acaba yaw

TÜM YORUMLARI OKU (4)