Acayip Bilgiler Kuşağı: Okuyanların Zihninde Kısa Devre Etkisi Yaratacak 15 Şaşırtıcı Gerçek

Geçen haftaki içeriğimize de göz atmayı unutmayın!

Acayip Bilgiler Kuşağı: Birbirinin Aynı Geçen İzolasyon Günlerinde Kafanızı Açacak 15 İlginç Gerçek

1. Birçok diş macununda sadece dekoratif amaçlarla eklenmiş minik plastik parçacıklar bulunur. Bu parçacıklar diş etlerine sıkışabildiği gibi, çevreye de oldukça zararlılardır.

2. Yahudiler Hindistan'a 2500 yıl önce yerleştiler ve dünyanın diğer yerlerinin aksine Portekizli ve Britanyalı koloniciler gelene kadar, hiçbir düşmanlıkla karşılaşmadılar.

3. Araştırmalara göre hayalet titreşim sendromu adı verilen durumu insanların %68'i yaşıyor. Bu duyusal halüsinasyonu yaşayan insanlar telefonlarının titreştiğini sanıyorlar.

4. 1950'lerde BBC'nin yayınlarını kayıt altında tutabilmesinin tek yolu televizyonu yeniden kamerayla kayda almaktı.

5. 12 Temmuz 1983'de Air Canada'nın 143 numaralı uçuşu 41 bin ft'teyken yakıtsız kaldı. Deneyimli pilot sayesinde uçak yere indirildi.

6. Tesla'nın değeri şu an Ford'dan yüksektir.

7. Kara ölüm sırasında İngiltere'de doktorlar güvercinleri belli bir şekilde yarar ve hala canlılarken buboların üzerine bastırarak şişmelerini önlerlerdi.

8. Karpuz ve bal kabağı dut ile aynı bitki sınıfına girer.

9. 1930'da Kosta Rika'da işçiler toprak altından neredeyse mükemmel olan taş küreler çıkardılar. Bu kürelerin ne zaman ya da nasıl yapıldığı bilmiyor fakat en büyükleri 16 ton ağırlığında.

10. "Charlie'nin Çikolata Fabrikası" kitabının adı, filme ilk uyarlandığında markanın reklamı olsun diye "Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası" olarak değiştirilmişti. Fakat bunun bir anlamı olmadı. Çünkü çikolatalar sürekli eridikleri için filmin çıkışına yetiştirilemediler.

11. Giza Piramidi,1311 yılında İngiltere'deki Lincoln Katedrali yapılana kadar 3871 yıl boyunca dünyanın en büyük yapısıydı.

12. Katil Charles Manson bebekken annesi onu biraz bira karşılığı satmıştı.

13. Denizciler önceleri kara kedilerin uğurlu olduğuna inanır ve onları gemilerinde tutarlardı.

14. Everest Dağı'na adını veren Sir George Everest, yerliler için fazla zor olduğu gerekçesiyle, adının dağa verilmesine karşı çıkmıştı.

15. Sabun köpükleri suyun daha uzun süre sıcak kalmasını sağlar.

Popüler İçerikler

Almanya’daki Saldırıyı Kim Yaptı? Noel Pazarı Saldırganının Kimliği ve Röportajı Ortaya Çıktı
HTŞ Lideri Colani Kadına Başını Örtme Talimatı Verdiği Videoyla İlgili İlk Kez Konuştu
Almanya’da Noel Pazarına Saldırı: Saldırgan Suudi Arabistan Vatandaşı Bir Doktor Çıktı!
YORUMLAR
13.04.2020

#8 oyle gozukuyor ki berry'yi dut olarak tercume etmissiniz. sozlukden kelime olarak cevirince dut karsiligi gelir ama berry nin dogru karsiligi bu degil. gundelik ingilizcede ufak sulu mevyalar icin kullanilir keza dut mulberry dir. ama berry'in bilimsel botanik tanimi tek cicekden olusan mevyalari kapsar ki ironik sekilde dut yani mulberry bir berry degildir. ayni sekilde strawberry cilekde berry degildir. coklu cicekden olusmus meyvalardir. ote yandan tek cicek tanimina uydugu icin karpuz, balkabagi, uzum ve domates bilimsel olarak berry bitki sinifina dahil edilir.

Meyve.

13.04.2020

Karpuz ve bal kabağının dut sınıfına girdiği bilgisini nereden aldınız acaba?

13.04.2020

Duttan almış olabilirler mi?

13.04.2020

Karpuz, dut ve kabak bitkiler aleminin Magnoliopsida (İki Çenekliler) sınıfındadırlar. Yani aynı sınıftan oluyorlar. Hatta bu sınıfa kestane de dahildir. Bilgi olsun diye yazdım.

TÜM YORUMLARI OKU (12)