Acayip Bilgiler Kuşağı: Monotonlaşan Hayatınıza Yeniden Anlam Katacak 15 İlginç Gerçek

Geçen haftaki içeriğimize de göz atmayı unutmayın!

Acayip Bilgiler Kuşağı: Durduk Yere Derin Düşüncelere Dalmanıza Neden Olacak 15 Aydınlatıcı Gerçek

1. Kosta Rika, bilinen tüm kelebek türlerinin %10'una ev sahipliği yapar.

2. "Kara Ölüm" zamanında dışarıdan gelen gemiler olası enfeksiyonları engellemek için 40 gün bekletilirdi. İtalyanca'da "kırk," "quaranta" demek olduğu için de "karantina" kelimesi buradan ortaya çıkmıştır.

3. Kutup tilkilerinin kürkleri, onları -70 derecede bile sıcak tutabilir.

4. J. K. Rowling kitaplarını yayınlarken adının yalnızca baş harflerini kullanmaya zorlandı, çünkü yayıncıları erkeklerin bir kadın yazdığı kitapları okumak istemeyeceğini düşünüyordu.

5. MIT okçuluk, atış, yelken gibi derslerden geçenlere korsanlık sertifikası verir.

6. 1251'de İngiltere Kralı III. Henry'ye Norveç Kralı tarafından bir kutup ayısı hediye edildi. Henry, bu ayıyı Londra Kalesi'nde uzun bir zincire bağlı tutuyor ve Thames'de yüzmesine izin veriyordu.

7. Kraliçe Victoria, Kensington Sistemi'ne göre yetiştirilmişti. Bu yüzden çoğu insandan uzak duruyor, bir saat bile yalnız kalamıyor ve gününün her saatini planlanana göre yaşıyordu.

8. Mozart'ın K. 488, 23 No'lu Piyano Konçertosu'nun epileptik aktiviteyi azalttığı düşünülüyor.

9. Harry Potter ve Ölüm Yadigarları 2. Kısım'ın son sahnesi iki kez çekilmiştir. Bunun nedeni yönetmenin ilk kısımda kullanılan makyajı dikkat dağıtıcı bulmasıdır.

10. Hollandalı bilim insanları okyanusu temizleyecek bir sistemi yürürlüğe koydular. Bu sistem bir bariyer ve akıntıları kullanarak plastik atıkları ayırıyor.

11. Dubai polis filosunda Lamborghini, Ferrari ve Bentley bulunur. Bu, hızla kaçan suçluları yakalamak için yapılmıştır.

12. 2005'te bir adam Everest Dağı'nın zirvesine helikopterle iniş yaptı. İki gün sonra ise ilk seferin şanstan ibaret olmadığını kanıtlamak için tekrar iniş yaptı.

13. Pudding isimli bir kedi, evlat edinilmesinin birkaç saat ardından diyabetik kriz geçiren sahibinin hayatını kurtarmıştı. Sahibi, kediyi sahiplenmek gibi bir niyeti olmadığını ama inanılmaz bir çekim hissettiğini, akşamına da kedi tarafından kurtarıldığını söylemişti.

14. 2009'da yayınlanan bir araştırmaya göre Hindistan'da televizyonun yayılmasıyla kadına karşı şiddetin gördüğü kabulün ve doğum oranının azalması ile kadınların özerkliğinin artması arasında bir ilişki vardır.

15. Antik kent Pompeii'de zürafalar yenirdi.

Haftaya görüşmek üzere!

Popüler İçerikler

Nusret, 2022 Dünya Kupası Finalinde Sahaya ‘Kaçak’ Girmiş! Nusret Yüzünden Türk Yöneticinin Hayatı Kararmış!
Ünlü Restorandaki Bir Buçuk Porsiyon Adana Kebabının Hesap Tutarı Dudak Uçuklattı
Kızılcık Şerbeti'nde Ortalık Karıştı: Ömer ve Görkem İlişkisi Açığa Çıktı!
YORUMLAR
05.05.2020

Teşekkürler onedio. Şuan bir aydınlanma yaşıyorum. Monoton hayatıma bir anlam kattın. Hergün bu bilgileri kullanarak hayatımı renklendirecek, hatta bu sayede başkalarının hayatını da etkileyeceğim. Bu bilgileri başta ailem olmak üzere herkesle paylaşıp, "olm sen gerizekalımısın" demelerini sabırsızıkla bekliyorum. İyi varsın onedio. Hergün böyle hayatıma anlam katmanı diliyorum...

14.05.2020

İşte bilgi senin gibi alışık olmayan bünyelerde böyle alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor; istemsiz dalga geçme, gereksiz espri yapma vesâire..

04.05.2020

allah allahhhh allah allahhhh

05.05.2020

#5 Oha çok iyi lan, hep hayalimi süsleyen meslek :)

TÜM YORUMLARI OKU (6)