Aç Kalan Ayılar İnsanlara Saldırdı: Bitlis’te Korku Dolu Anlar

Bitlis’in Tatvan ilçesi sınırlarında bulunan Nemrut Krater Gölü’ndeki ayılar, iddiaya göre aç kalınca kendilerini görüntülemek isteyen insanlara saldırdı.

Yiyecek aramaya geldiler

Yaz sezonunun bitmesi ve gıda kaynaklarının azalmasıyla kraterdeki anne ayılar ve yavruları başta olmak üzere burada yaşayan canlılar daha fazla yiyecek arayışı içerisine girdiler. Yazın piknik yapan insanlardan geriye kalan gıdaları yiyerek beslenen ayılar, havaların soğuması ve bölgedeki hareketliliğin azalmasıyla yoğun gıda arayışına yöneldi.

‘Doğal alanlarda dikkatli olmalıyız’

Uzun yıllar Nemrut Krater Gölü’nde doğa gözlemciliği yapan Bitlis Eren Üniversitesinden (BEÜ) Dr. Öğretim Görevlisi Cihan Önen, özellikle bu mevsimlerde araçlarda ve çadırlarda yiyecek bırakılmaması gerektiğini söyledi. Ayıların besin kaynaklarının tehdit altında olduğunu hissettiğinde saldırgan olabildiğine dikkat çeken Önen, “Bu açıdan doğal alanlarda insanların daha dikkatli olması gerekmektedir. Havaların soğumasıyla birlikte ayılar daha çok görünür oldular. Tabi bu hayvanların çok sık görülmesi insanlar için bir tehdit oluşturmakta ve saldırıya maruz kalma ihtimalini artırmaktadır. Yaz aylarında insanların atıkları ile beslenen bu hayvanlar, ormanda dolaşıp daha çok görünür halde oldular. Bu açıdan insanlar ayılarla karşılaştıkları zaman ne yapacaklarını bilemeyebilirler. Onların yavrularını besleme eğilimi bunun yanında onlara yaklaşma ya da onlar beslenirken fotoğraf çekme gibi ihtimaller olabilmektedir. Bu da insanlar için ciddi tehdit oluşturabilmektedir. Saldırıya maruz kalma ihtimalleri oluşabilir” dedi.

Saldırı anının görüntüleri

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Esra Erol'da "Tek Suçum Güzel Olmak" Sözüyle Tanınan Yazgül Estetikle Başka Biri Oldu!
Açılın Doktor Geliyor: Miss Turkey 2024 Güzeli İdil Bilgen'in Atandığı Şehir Belli Oldu!
YORUMLAR
Pasif Kullanıcı
15.09.2022

Salaklar..başlığa bak aç kalan ayılar saldırdı…tok ayı da saldırır doğası da var

Bunlar 2 yıl önce haberlerde çıkmıştı ozaman çok küçüktüler 3 aylık tılar koruma altına alındı şimdi 2. veya 2 buçuk yaşındalar ve tehlikeliler bundan 1 yıl önce de o bölgede yaşanan helikopter kazası olmuştu hatırlarsanız o köylüler onlara yem bırakırken görüntülenmiştir tekrar haberlerde gördük bazıları yazmış avlanırken saldırmış öyle bişey yok bizzatihi biliyorum bende Tatvan'da yaşıyorum sonuçta buraya düşmeden öncede biz bunu whatsapta paylaştık yaklaşık 15 gün önce bunlar şuan koruma altında oraya düzenli bir şekilde bölge halkı doğa koruma kurumu AFAD gibi kurumlar sık sık kontrol amaçlı bakıyorlar kimse atıp tutmasın bi zahmet her canlı gibi onlarında yaşam hakkı korunuyor korunmak zorunda sonuç olarak bu bölgenin itibarıdır bizde bölge halkı yerlisi olarak kaçak ava karşıyız gördüğümüzde jandarma veya doğa koruma yetkililerine şikayet ederiz gerekirse müdahale bile ederiz sağolsun jandarma veya diğer kulluk kuvvetleri gerekeni yaparlar

15.09.2022

ama o ayılar neler yaşıyor, tecavüzmüş insanların onları besleyip sonra da sokağa salması sonucu psikolojileri bozuluyor diyen gerizekalılar çıkar şimdi

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ