Abdulkadir Selvi’den Erdoğan-Sisi Görüşmesi Savunması: “Barışmayı Bilmeyenler Savaşmamalı”

Mısır’da darbe ile başa gelen Abdulfettah es-Sisi’ye dünyada en çok tepki gösteren ülkelerin başında Türkiye geliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başını çektiği tepkiler, Rabia işareti ile özdeşleşmişti. Mısır Cumhurbaşkanı Sisi dün Türkiye’de en üst protokolle karşılandı. Hürriyet Gazetesi’nden Abdulkadir Selvi, Erdoğan ile Sisi arasındaki görüşmenin gerekliliğini yazdı.

Tüm darbelere olduğu gibi Mısır’daki darbeye de karşı olduğunu söyleyen Hürriyet yazarı, Sisi’nin Erdoğan’ı Mısır ziyaretinde nasıl uçağın kapısında karşıladıysa Türkiye’de de aynı şekilde karşılandığını yazdı.

Kaynak

“Ben de Sisi darbesine karşı çıkanlardan biriydim. Hâlâ da karşıyım. Tüm darbelere karşı olduğum gibi. Mısır’ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi’nin mahkeme salonunda feci bir şekilde can vermesini kabullenemiyorum.”

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın o dönem ortaya koyduğu duruşu sonuna kadar destekliyorum. Ancak dış politikada ebedi dostluklar ve ebedi düşmanlıklar olmaz.”

“Erdoğan’ın Sisi’ye yönelik ilgisini doğrusu ben de merak ettim. 7 Ekim’den sonra İsrail, Gazze’yi işgal ettiğinde Netanyahu’nun en büyük planı Filistinlileri Sina Çölü’ne sürmekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu plana karşı mücadele etmesi için Sisi’ye büyük destek verdi. Eğer Sisi ile barışmasa bu desteği sağlayabilir miydi? Gazze’nin Filistin yurdu olarak kalması adına bu doğru bir adım değil mi?”

“Ayrıca bizim Mısır’la çok güçlü ticari ilişkilerimiz var. Türk firmaları Mısır’ın tekstil ihracatının üçte ikisini sağlıyor. Ticaret hacminin 10 milyar dolardan 15 milyar dolara çıkması hedefleniyor.”

Bu haber de ilginizi çekebilir 👇

Erdoğan'dan Sisi'ye Havaalanında Samimi Karşılama: İlk Mesaj da Geldi!

Popüler İçerikler

Narin'le İlgili Soruşturmada İmamın Gözaltı Nedeni Belli Oldu: Konuşmasınlar Diye Kur'an'a El Bastırmış
Pucca, Narin'in Babası Arif Güran'ın Halk TV Muhabiri Ferit Demir'e Tehditvari Konuşmasına Sert Çıktı!
Gürgen Öz, Miss Turkey 2024 Birincisi İdil Bilgen'e Gelen Eleştirileri Dilan Polat Üzerinden Değerlendirdi!
YORUMLAR
05.09.2024

Düşünün erdoğan bölücübaşı öcalan ile görüşüyor sonra abdulkadir selvinin gazete yazısı başlığı:Ne olmuş 40 bin asker ölmüş bu işin fıtratında var bunlar kadar R yapan gazeteci camiası dünyaya bir daha gelmez

05.09.2024

bu kitle böyle işte yarın seçimi kaybettikleri zaman da hiç bir zaman biz akepeli olmadık diyecekler,bizi akepeli olmakla,tarikatci olmakla suçlayacaklar...bu abdulkadir gibilerin tarihten beridir duruşu budur alıştık bunlara bizim kızdığimiz bunlara inanıp giden,oy veren kitle...

05.09.2024

O kadar hızlı dönüyorlar ki ümmet hızlarına yetişemiyor:)

05.09.2024

ah yüce dolar...

TÜM YORUMLARI OKU (11)