ABD, Yapay Zeka Pazarının Liderleri OpenAI, Microsoft ve NVIDIA'ya Soruşturma Açtı!

ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) ve Federal Ticaret Komisyonu (FTC), yapay zeka sektöründeki önemli şirketlerin soruşturulması konusunda anlaşmaya vardı.

Söz konusu düzenleyici kurumlar, yaptığı anlaşma kapsamında Microsoft, OpenAI ve Nvidia'nın yapay zeka endüstrisinde oynadıkları baskın rollere yönelik yeni bir rekabet soruşturması yürütecek.

İddialara göre, ilk olarak yüzde 80'lik pazar payı ile en büyük yapay zeka çip üreticisi NVIDIA'nın rekabet yasalarını ihlal edip etmediği ABD Adalet Bakanlığı (DOJ) tarafından soruşturulacak.

Ek olarak yapay zeka devinin, CUDA gibi yazılım yığınlarıyla müşterilerini kendisine kilitlediğine dair ciddi söylemler de yürütülecek soruşturmaya dahil olacak.

Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ise ChatGPT, Sora, Dall-E gibi yapay zeka modelleriyle ses getiren OpenAI'a 13 milyar dolar yatırım yapan Microsoft'u inceleyecek.

İki kurum ayrıca, geçmişte OpenAI hakkında açılan veri toplama yoluyla tüketicilere zarar verip vermediğine dair soruşturmayı da takip edecek.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı bekliyoruz...

İlginizi çekebilir:

Yapay Zeka Güzellik Yarışmasının Finalistleri Belli Oldu! Finalde Türkiye'den İki Aday Yarışıyor!
OpenAI, Üniversiteler için Geliştirdiği Yeni Yapay Zeka Aracı "ChatGPT Edu"yu Tanıttı!
OpenAI, İçinde Pek Çok Ücretli Özellik Barından Yeni GPT-4o'yu Herkesin Kullanımına Açtı!
WhatsApp Sohbetlerinde Yapay Zeka ile Görsel Oluşturma Özelliği Yakında Geliyor!

Popüler İçerikler

Kayseri Olaylarından Sonra Suriyelilerin Yaşadıklarını Anlatan Yaşlı Kadın: “Ana Bizi Koru Diyorlar”
Ekonominin Patronu Mehmet Şimşek'ten Asgari Ücret Açıklaması: "Türkiye'de Asgari Ücret Düşük Değil"
Mehmet Şimşek'in Çıktığı TV Programında Yaptığı Açıklamalara Tepki Yağdı
YORUMLAR
07.06.2024

Nvidia'nın tekel olduğu falan yok. Diğerleri gibi ekran kartı yapam, para kazanam kafasıyla çalışmıyor. Teknoloji geliştiriyor, en iyisini yapıyor, alanında açık ara en iyisi oluyor ve en uygun fiyata diğerlerinden 5 kat daha iyisini yapıyor. Durum böyle olunca da Nvidia'nın CEO'sunun dediği gibi "Nvidia'nın ürünlerinin çok iyi olduğunu ve rakiplerin kendi AI çiplerini bedava verseler bile yeterince ucuz olmayacaklarını" söyledi. E durum böyleyken, birazda kendilerine baksınlar.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ