ABD, Türkiye'ye F-16 Modernizasyon Kitlerinin Satışına Onay Verdi

Türkiye'nin 100’den fazla sipariş ettiği F-35 savaş uçağının satışı, Rus yapımı S-400 hava savunma sistemlerinin alınmasının ardından askıya alınmıştı.

Türkiye bunun üzerine, F-35’ler için harcanan 1,4 milyar dolarlık bütçeyi mevcut savaş uçakları için modernizasyon kiti ve yeni F-16’lar satın almak için kullanmayı talep etmişti.

ABD Dışişleri Bakanlığı bugün Türkiye’ye mevcut F-16 savaş uçaklarının iletişim sistemi olan Link-16 taktik veri bağlantı ağının modernizasyon kitlerinin satışına onay verdiğini Kongre’ye iletti.

Kongre üyeleri söz konusu satışa 15 gün içinde itiraz etmezse kitler Türkiye'ye verilecek.

Popüler İçerikler

Korkunç İstismar İddiası: 13 Yaşındaki Çocuğa 'Görüntülerin Elimizde' Diyerek Cinsel Saldırıda Bulundular!
Sinan Ateş'in WhatsApp Mesajları Ortaya Çıktı: "Beni Öldürmeye Karar Vermiş Arkadaşlar Ömer Abi"
Karısının Başka Biriyle İlişkiye Girdiğini İzleyen Adamdan Şaşırtan İtiraflar!
YORUMLAR
17.04.2023

30 yıllık uçakları bize gagalıyorlar bununla gurur duyuyorlar 🤣🤣

F16 nın bir çok farklı varyasyonu var İlk uçuşunu 1974 de yapmış olabilir ama o uçak ile şuanki aynı uçak değil. Bizim almak istediklerimiz blok 70 versiyon bu haberde satışı onaylanan da uçak değil mevcut F16 lar için modernizasyon kitleri.

17.04.2023

onedio editörleri biraz mmu şavaş uçağı projemiz sihalarımız füzelerimiz ile ilgili haberler yapın siz türk değilmisiniz türkiyede yaşamıyormusunuz

Hahahahah sen misin Türk? Daha Türkçe yazmayı bilmiyorsun.

17.04.2023

Hayırdır, hangi dağda kurt öldü amk? İktidar ABD kozunu kullanamasın diye mi yapıldı bu şimdi? “Dış mihraklar” hani size karşıydı ya sözüm ona 😂 Harbiden çok manidar zamanlama olarak 😂👍👏🏽

TÜM YORUMLARI OKU (25)