Savunma Bakanı Jim Mattis, geçtiğimiz haftalarda bu yönde Kongre üyelerine bir mektup göndermişti.
F-35 teslim törenini ABD'de takip eden Hürriyet Daily News Ankara Temsilcisi Serkan Demirtaş, bu uçakların radar sistemlerinin, kontrol mekanizmalarının farklı olması nedeniyle pilotların da farklı bir eğitimden geçmesi gerektiğini aktarmıştı.
Türk Hava Kuvvetleri, haziran ayından itibaren Arizona'daki hava üssünde eğitime başlamıştı.
Olağan koşullarda Türk pilotlara verilecek eğitimin ardından uçakların 2019 sonunda Türkiye'ye getirilmesi ve 2020'de faaliyete girmesi bekleniyor.
BBC Türkçe, Euronews ve Reuters
f-35 programı 10 yılllık bir süreç değil. kimse kimseden özür dilemek durumunda değil bu yüzden. ikincisi Türkiye yüklenici bir firmadır. diyeceksiniz amk iki conta takıyoruz. koyar mı abd'ye. yooo hiçte öyle değil. iniş takımları, kanat modülleri ve birkaç hayati parça. ha başkasına ürettiremez mi tabi sıkıntı yok. ama maliyet? Türkiye ile yaptığın anlaşmadan dolayı bunu 50 liraya değil 10 liraya yapıyorsun. peki yeni süreçte kim sana 10 liraya yapacak. %10 luk bir artış bile uçağın bedelini milyar dolar artırır beyler biraz saksıyı çalıştırın. uçak teknoloji dünyanın en pahalı teknolojisidir. bir diğer nokta. tamam vermiyorsun uçakları. imzaladığın uluslararası sözleşmeler ne olacak? ticari, askeri imzalar. programdan çıkma cezaları.
üretmezsen böyle hallere düşersin işte
Arkadaş bırakın artık yolu, köprüyü biz yine idare ederiz. Bir an önce teknoloji üretelim, AR-GE, inovasyona önem verelim. İlk kez yakalığımız endüstriyel devrimin bu sefer hakkını verelim. Bir 10-15 seneliğine herkesin tek gayesi şu ülkenin büyümesi olsa ne olur? Yolsuzluklara, usulsüzsüzlüklere, işbilmemezliklere bir süreliğine dur desek olmaz mı ? Bunları yaparsak işte o zaman bu ambargolar vız gelir trıs gider.