ABD Seçimleri: 46. Başkan Seçilen Joe Biden Zafer Konuşması Yaptı

ABD medyası, Demokratların adayı Joe BidenABD'nin 46'ıncı başkanı olarak ilan etti. Joe Biden ise düzenlediği zafer konuşmasında 'Bu ülkenin halkı konuştu ve bize açık bir zafer verdi' dedi.

ABD medyasının önce gelenlerinden CNN ve MSNBC ABD başkanlık seçimlerinin kazanının Joe Biden olduğunu açıkladı.

CNN sosyal medya hesabından duyurdu.

CNN paylaşımında Joe Biden'in 270 delegeyi aştığını ve ABD'nin 46. Başkanı olduğunu duyurdu.

MSNBC'de Joe Biden'in seçimin galibi olduğunu duyurdu.

AP ise geçtiği son dakika bilgisinde, 284 delegeye ulaşan Joe Biden ABD'nin 46. başkanı olduğunu belirtti.

Demokratların seçimi kazanmasıyla birlikte Kamala Harris de başkan yardımcısı oluyor. Böylece ABD tarihinde ilk kez bir siyah kadın, başkan yardımcısı olacak.

Joe Biden'in zaferle ayrıldığı seçiminin nasıl sonuçlandığını görebilirsiniz👇

İlgili twit silinmiş ya da sahibi tarafından gizlenmiş.

Biden: Halk bize açık bir zafer verdi

ABD'nin 46'ncı Başkanı seçilen Joe Biden, sonuçların açıklanmasının ardından düzenlediği zafer konuşmasında 'Bu ülkenin halkı konuştu ve bize açık bir zafer verdi' dedi.

Tarihte en fazla oy alan başkan adayı olduğunu hatırlayan Biden, 'Bölen değil, birleştiren bir başkan olacağım. Ben kırmızı veya mavi eyalet görmüyorum, ben sadece Birleşik Devletleri görüyorum' şeklinde konuştu.

Biden, 'Afrikan-Amerikalı topluluk hep benim arkamdaydı, artık ben de sizin arkanızda olacağım' ifadelerini kullandı. Kimseyi düşman gibi değerlendirmeyeceğini söyleyen seçilmiş başkan, 'Artık iyileştirme zamanı geldi' dedi.

'Bir dönüm noktasındayız. Yapabileceğimizi biliyorum, Amerika'nın ruhunu yeniden canlandırmalıyız' diyen Biden, herkese adil bir ülke oluşturma yolunda pes etmeyeceğini ifade etti.

Biden koronavirüs salgınındaki kayıplara da değinerek, salgına son vermek için çalışacaklarına vurgu yaptı.

Konuşmanın ardından müzik eşliğinde havai fişek ve drone gösterisi yapıldı.

Harris: Bu göreve gelen ilk kadın olabilirim ama son kadın olmayacağım

Seçilmiş başkan yardımcısı Kamala Harris ise, Delaware eyaletinde yaptığı zafer konuşmasında “Umudu, birliği, nezaketi, bilimi ve hakikati seçtiniz” dedi.

Annesinin bir kadın başkan yardımcısının göreve gelmesinin mümkün olacağı günü iple çektiğini anlatan Harris siyah, Asyalı, beyaz, Latin ve yerli kadınların mücadelesinin bugün bunu mümkün kıldığını söyledi.

Kadınların son 100 yıldaki mücadeleleri ve kazanımlarından bahseden Harris, “Bu gece onların mücadelesi, kararlılığı, vizyonlarının güçleri” sayesinde bu koltuğa oturduğunu vurguladı ve ekledi:

“Bu göreve gelen ilk kadın olabilirim ama son kadın olmayacağım.”

Popüler İçerikler

Dilan Çiçek Deniz'in Yaza Damgasını Vuracak Yeni Aşkı Ünlü Yönetmenin Oğlu Çıktı!
Cezaevinde 37 Kiloya Düşen Nihal Candan İçin Tahliye Kararı Verildi
Göndermesiz Anket: En Komik Komedyeni Seçiyoruz!
YORUMLAR
07.11.2020

Amerika ilişkilerinde karanlık günler geride kaldı, daha karanlık günlere merhaba

07.11.2020

Sevinen gülen arkadaşlar görüyorum . Bazı sağcı kesim trump seçilince de kutlama yapmıştı.Doları uçurunca sonradan trumpa sövmüşlerdi. Amerikanın sabit dış politikası asla değişmez kim gelmiş o fark etmez.Bush , obama(barışçıl denen adam) savaç çıkartıp savaştı en büyük felaketler bu zamanlarda oldu ama trump 4 yıl boyunca çok tehdit etti ama savaşmadı. Suriyeden çekildi. Türkiye'ye bütün avrupa karşıyken akdenizde ortak operasyon yapan amerikaydı. Yani şunu demek istiyorum biden daha fazla bize karşı daha tehditkar politika izleyecektir. Trump iyi olduğundan değil dünya siyasetinde kendisini destekleyen kimse olmadığı için Türkiyeye çok karışmıyordu.Gelen gideni aratacaktır. Eğer biden seçildiği kesinleşirse hiç iyi olmaz .

Pasif Kullanıcı
07.11.2020

s400lerin denenmesinden sonra kopmuştu ipler, kim gelirse gelsin yanımıza kalmazdı. trump en azından suriyedeki varlığımıza karışmazdı ki bu iyi mi kötümü bilemedim. seçim için suriyede çıkaracağı kargaşaya biden izin vermez diye düşünüyorum.

07.11.2020

geçmiş olsun sarı pipi

TÜM YORUMLARI OKU (50)