ABD: Rusya'nın İddialarını Reddediyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk hükümetinin IŞİD'le petrol kaçakçılığı konusunda işbirliği yaptığı iddiasını reddettiklerini, böyle bir suçlamayı destekleyecek hiçbir kanıt görmediklerini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Julia Mason, Anadolu Ajansı muhabirinin sorusuna cevaben yaptığı açıklamada, 'Türk hükümetinin petrol kaçırmak için IŞİD'le işbirliği yaptığı iddiasını reddediyoruz. Böyle bir suçlamayı destekleyen hiçbir kanıt görmedik' ifadesini kullandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Zehir Zemberek Açıklama

'İddialar saçma sapan'

ABD öncülüğündeki koalisyonun IŞİD'e karşı yürüttüğü Doğal Kararlılık Operasyonu Sözcüsü Albay Steve Warren da Türkiye’nin IŞİD'den petrol aldığına ilişkin iddiaları “saçma sapan” olarak niteledi.

Warren, Bağdat’tan video konferans yoluyla Pentagon’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. IŞİD’in Türkiye’ye petrol sattığı veya Türkiye’nin IŞİD'in petrol aldığı iddialarını “saçma sapan” bulduklarını belirten Warren, “Türkiye’nin bir şekilde IŞİD ile çalıştığı görüşünü kesinlikle reddediyoruz. Bu saçma sapan ve gerçekten gülünç. Bu düşünceyi tamamıyla, açıkça reddediyoruz” diye konuştu.

"Peşinen reddediyoruz"

Günlük basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner da, “Türk hükümetinin petrol kaçakçılığı için IŞİD’le işbirliği içinde olduğu iddialarını peşinen reddediyoruz. Bu suçlamaları destekleyecek hiçbir kanıt görmüyoruz” dedi.

Toner, IŞİD’in kontrolündeki kaynaklarından gelen petrolün Suriye’den Türkiye’ye petrol kaçakçılığı yapan aracılarla geçirildiğini bildiklerini ancak Türk hükümetinin olayla hiçbir bağlantısı olmadığını söyledi.

AA, Sputnik ve Reuters

Irak: İddialar doğrulanırsa BMGK'ya başvururuz

Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü Nasır Nuri Muhammed, IŞİD’le yasa dışı petrol ticareti iddialarının doğrulanması halinde konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ne (BMGK) taşıyacaklarını açıkladı.

Sputnik’e konuşan Irak Savunma Bakanlığı Sözcüsü, “Irak hükümeti, Türkiye’ye ilişkin iddialar konusunda yeterli kanıt ve detay sahibi olursa BM Güvenlik Konseyi’ne ve diğer uluslararası kuruluşlara hemen şikayet dosyası iletir” dedi.

Irak petrolünün kaçak olarak TIR'larla aralarında Türkiye’nin de bulunduğu bazı ülkelere taşındığı yönünde genel bilgilerin mevcut olduğunu da söyleyen Bakan Muhammed “Bu petrol IŞİD’in finansmanı için kullanılıyor” diye konuştu.

Popüler İçerikler

Sima Tarkan'ın İtalya Düğününün Şık ve Rüküşlerini Sizin Oylarınızla Seçiyoruz!
Polis Memuru Şeyda Yılmaz’ı Şehit Eden 19 Yaşındaki Katil Yunus Emre Geçti Tutuklandı
Galatasaray'da Mauro Icardi Oynamadığı Derbiye Damga Vurmayı Başardı