ABD, Rus Uçağının İHA’yı Düşürdüğü Anları Yayınladı

Rusya’nın geçen yıl Ukrayna’yı işgal etmesiyle başlayan savaş devam ederken bu hafta Karadeniz üzerinde sıcak bir temas yaşanmıştı.

Detaylar 👇

Rus Savaş Uçakları, Karadeniz'de ABD İHA'sı Düşürdü!

ABD'nin Avrupa ve Afrika Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral James B. Hecker, “MQ-9 hava aracımız uluslararası hava sahasında Rus uçağı tarafından vurulduğunda rutin operasyonlar yürütüyordu” diyerek ABD araçlarının uluslararası hava sahasında operasyon yürütmeye devam edeceğini belirtmişti.

ABD’nin açıklamalarını provokasyon olarak değerlendiren Rusya ise iddiaları yalanlamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı, olayda savaş uçağının ABD İHA’sına çarptığını reddederek İHA’nın “ani manevra” sonucu düştüğünü savunmuştu.

Amerika Birleşik Devletleri Avrupa Komutanlığı (EUCOM), tarafından konuyla ilgili açıklama yapıldı.

EUCOM'dan yapılan açıklamada, “İki Rus Su-27 uçağı, 14 Mart 2023'te Karadeniz üzerinde uluslararası hava sahasında faaliyet gösteren ABD Hava Kuvvetleri istihbarat, gözetleme ve keşif insansız MQ-9 hava aracına güvenli olmayan ve amatörce bir önleme gerçekleştirdi. MQ-9'un pervanesine çarptı ve ABD kuvvetlerinin MQ-9'unun uluslararası sularda düşmesine neden oldu” denildi. 

Görüntüde, Rus uçağının İHA’ya çok yakın bir şekilde uçuş yaptığı görüldü. Daha sonra İHA’nın kamera kaydı kesildi.

ABD'ye ait İHA'nın düşürülme görüntüleri 👇

Popüler İçerikler

Zengin ve Fakir Erkek Karşılaştırması Yapan Yeliz Yeşilmen'in Bakış Açısı Kullanıcılar Tarafından Desteklendi!
Ünlü Voleybolcu Üçüncü Kez Evlendi: 'Biz Yine Evlendik Hat-Trick'
Kayserili Damat Adayı Gelinin Düğünden Önce Talep Ettiklerini Duyunca Arkasına Bakmadan Kaçtı
YORUMLAR
16.03.2023

1. Gördüğünüz her deliğe girmeyeceksin; o deliğin sahibi çıkabilir. Deliğin sahibi ısırdığında da şikâyet etmeyeceksin. 2. Bir IHA pervanesine çarparak veya dokunarak düşürmek amatör davranış değil, ustalık ister. Amatör olsa kamikaze gibi çakılır kendi de düşerdi.

Pasif Kullanıcı
16.03.2023

bence sonradan fark etmiş, kasıt yok.

16.03.2023

Görüntülere baktığımızda 2 farklı zamanda ve açıda yaklaşım yapıldığını görüyoruz. İlkinde denizde güneşin yansıması yok, ikincide var. Demek ki pilot kasıtlı hareket etmiş.

16.03.2023

Amatör mü? Siz hızlı ve öfkeli de tampondaki bombayı kaldırıma sürttürerek düşürdüğünüzde profesyonel oluyor, Rus pilot bomba atmadan, 2.sortide pervaneyi sıyırttırınca amatör mü oluyor. Siz film çektiniz, adamlar yaşatmış.

16.03.2023

Ruslu ve öfkeli

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ