Hatırlarsanız, 2022 yılında Temsilciler Meclisi tarafından çıkarılan bir kararla resmi cihazlara TikTok uygulamasının indirilmesi yasaklanmıştı. Yıllardır devam eden bu sürece ilişkin olarak, Çin merkezli ByteDance şirketi ise Amerikalıların ifade özgürlüğünün ellerinden alındığını savunuyor. Bu durumu durdurmak için Washington'da çeşitli görüşmeler yapan TikTok CEO'su Shou Zi Chew, bu yasaklama kararının ABD anayasasına aykırı olduğunu ve hiçbir güvenlik endişesine dayanmadığını iddia ediyor.
Şirket tarafından geçtiğimiz aylarda yapılan bir başka açıklamada TikTok'un, Amerikalı kullanıcıların verilerinin ABD merkezli olarak korunması adına yapılandırıldığı ifade edilmişti.
Öte yandan, Çin hükümeti, bu yasağın sonuçta ABD'ye zarar vereceğini iddia etti. Çin Dışişleri Bakanlığı, bu yasağı 'zorbalık' olarak nitelendirdi. Bu konudaki gelişmeler, hem ABD'nin hem de Çin'in teknoloji politikaları üzerine büyük bir etkisi olacağı düşüncesiyle dünya çapında yakından takip ediliyor.
Bir tane uygulamadan korkmuşlar tabi tüm dünya sizin kontrolünüzde olması lazım bildiğin zorbalık
Bende sandım salak saçma içerikler gençlerin beyinlerini yıkıyor diye yasaklanıyor. Meğer Abd yine bildiğimiz gibi, paranoyak ve benmerkezci.