ABD'nin Rusya Kararnamesinden Türkiye'deki Bankalar da Etkilenebilir

Beyaz Saray, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'ın Rusya'ya uygulanan yaptırımların önünü açan finans kuruluşlarına karşı adım atılabilecek bir başkanlık kararnamesini onayladığını duyurdu.

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Wally Adeyemo, ülkesinin Rusya'ya karşı olan yaptırımlarını daha da sertleştirecek olan kararname ile beraber bankaları uyardı.

Adeyemo, kuruluşların faaliyetlerini gözden geçirmeleri gerekebileceğini ifade etti.

Bakan yardımcısının aktardığına göre, Rusya'nın yaptırımları ihlal etmesine bilinçsizce olsa bile destek çıkan bankalar, yaptırımlarla karşı karşıya kalabilecekler.

CNBC ile yapılan bir röportajda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmek amacıyla silah ve ekipman alımını engellemek için ABD tarafından uygulanan yaptırımlara, çoğu büyük finansal kuruluşun uyduğu belirtildi.

Kararnamle ile Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerde faaliyet gösteren bankaların da etkilenebileceğine dikkat çekildi.

Adeyemo, 'Finans kuruluşları için bu kararname şu anlama geliyor, yaptırımlara maruz kalmamak için Rus paravan şirketler tarafından kullanılmadığınıza emin olmak zorundasınız' dedi.

İstanbul’da Aile Evi, Bodrum’da Milyonluk Villa: Hafize Gaye Erkan Bodrum’dan Lüks Villa Almış

Popüler İçerikler

Güldür Güldür Show'un Sevilen Karakteri Geri Dönüyor!
Mert Hakan Yandaş'tan 'Korkak Herif' Diyen Kerem Aktürkoğlu'na Yanıt: "5'e 1 Dayak Yerken"
Dev Derbi Fenerbahçe'nin! Sarı-Lacivertliler Galatasaray'ı Deplasmanda 1-0 Mağlup Etti
YORUMLAR
23.12.2023

Yunanistan bütün gazı gemilere doldurup yaptırımları delince sıkıntı yok ama biz rus turistleri kabul edince fırtınalar kopuyor. İki yüzlü bir orospu çocuğusunuz..

23.12.2023

sen Rus petrolünü dolaylı yoldan kullan.. ondan sonra bankalar şirketler etkilenir de. şerefsizler...

23.12.2023

dunya bitiki,kenyali cok kritik yerde,b skim olmaz yaptririm,perde oyunlari,reisze hazirlik.

SEN DE YORUMUNU PAYLAŞ